Παρασκευή 21 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΟΥΣΑ
Ομόφωνα στην πρώτη γραμμή

«Την οργή και αγανάκτησή του για τον τρόπο που επιχειρεί η κυβέρνηση να ανατρέψει τις εργασιακές σχέσεις υπερασπίζοντας με τον πιο προκλητικό τρόπο τα συμφέροντα της εργοδοσίας και υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους να γυρίσουν σε νέο εργασιακό μεσαίωνα», εκφράζει με ομόφωνη ανακοίνωση - καταγγελία του το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν δυναμικά στην πρώτη δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει την επόμενη Τετάρτη 26 Ιούλη στις 8.30 μμ στην πλατεία Καρατάσου της Νάουσας.

«Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης είναι παλιά συνταγή, αλλά η εφαρμογή της όχι μόνο δεν έδωσε αποτελέσματα για την αύξηση της απασχόλησης, αλλά αντίθετα είχαμε αύξηση των απολύσεων, μοίρασμα της ανεργίας και τρομακτική αύξηση των κερδών των βιομηχάνων σε βάρος των εργαζομένων για την επίτευξη των στόχων της ΟΝΕ.

Η κυβέρνηση με το νομοθετικό πλαίσιο των τελευταίων χρόνων οδήγησε σε αρνητικά για τους εργαζόμενους αποτελέσματα γιατί οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, στο εμπόριο και στις υπηρεσίες βιώνουν χρόνια τώρα τις ελαστικές μορφές απασχόλησης με ευέλικτα και εκτεταμένα ωράρια, υπερωριακή απασχόληση, χωρίς αμοιβή, αύξηση της μερικής απασχόλησης, χαμηλές αμοιβές και άσχημες συνθήκες εργασίας», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, καλεί τα σωματεία της δύναμής του και τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση προκειμένου να αποτρέψουν την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Απαιτεί, καμία αλλαγή που να χειροτερεύει τις εργασιακές σχέσεις, πλήρη απασχόληση με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, επιδότηση των ανέργων μέχρι να βρουν δουλιά, ο ΟΑΕΔ να επιδοτεί τους ανέργους και όχι την εργοδοσία. Επίσης απαιτεί κατάργηση της υπερωρίας και υπερεργασίας, άμεση νομοθετική εφαρμογή 35ωρου, 7ωρου πενθήμερου χωρίς μείωση αποδοχών και κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ