Παρασκευή 21 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
Αδικαιολόγητη πράξη η εκχώρησή του

Ονομαστική ψηφοφορία για το θέμα την Τρίτη στη Βουλή

Σε ονομαστική ψηφοφορία στο Β` Τμήμα Διακοπών της Βουλής θα τεθεί την Τρίτη η τροπολογία που προβλέπει την παραχώρηση του πλωτού ιατρικού κέντρου «Ιπποκράτης» σε συλλόγους «μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» μετά από αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία χαρακτήρισε σκανδαλώδη μια τέτοια απόφαση. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αιγαίου Νίκος Σηφουνάκης, που κατέθεσε την τροπολογία, υποστήριξε ότι το ελληνικό δημόσιο «δεν μπορεί να το κρατάει στον Πειραιά και να πληρώνει 12 εκατομμύρια το μήνα για τη συντήρησή του», χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «εκκρεμότητα». Συμπλήρωσε ότι το σκάφος αγοράστηκε με απόφαση του υπουργού Αιγαίου το 1992 επί Νέας Δημοκρατίας, ασκώντας κριτική στην απόφαση για την αγορά, αφού όπως υποστήριξε δεν υπήρχε η δυνατότητα να λειτουργήσει ένα πλωτό νοσοκομείο.

Εντονες ήταν οι αντιδράσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που μίλησαν για σκανδαλώδη τροπολογία, ενώ ο εισηγητής της ΝΔ Ιωάννης Παπαθανασίου χαρακτήρισε την απόφαση για παραχώρηση «αόριστη».

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Στριφτάρης, σημείωσε πως «δεν εννοείτε πραγματικά κάτι το οποίο έχει έστω μια αξία να χαριστεί. Σαν σίδερα να το πουλήσουμε έστω, έχει μια αξία. Και πρέπει η Βουλή να εξουσιοδοτήσει εκ των προτέρων να δοθεί σε κάποια εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα; Είναι πολλές αυτές οι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρίες που ασκούν τέτοιο έργο; Δε λέω, μπορεί να ήταν σκάνδαλο η αγορά του, αλλά να μην πάμε τώρα στη σκανδαλολογία για μια πράξη που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τίποτε». Μάλιστα, σχολιάζοντας την κυβερνητική λογική επισήμανε ότι το πλωτό κέντρο «να το χαρίζετε σε κάποια κυρία των τιμών δεν ξέρω ποια είναι, για να παράσχει δεν ξέρω ποιο έργο, είναι ανεπίτρεπτο. Δε θέλω να μιλάω για σκάνδαλα, αλλά προσέξτε να μη συνδεθεί το όνομά σας με πράγματα που εσείς δε θα θέλατε».

Παράλληλα αναφερόμενος συνολικά στην υγεία, ο Σπύρος Στριφτάρης σημείωσε ότι «τις απόψεις σας για την υγεία τις γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Θα γνωρίσει τώρα και τις καινούριες εξαγγελίες στις 28 του μήνα, από τον πρωθυπουργό. Θα τις δει ο ελληνικός λαός, θα τις δούμε κι εμείς, ότι δε διαθέτετε μια δραχμούλα για την υγεία του ελληνικού λαού από τον κρατικό κορβανά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ