Παρασκευή 21 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Η νεολαία ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα

Στις 23 Σεπτέμβρη αντιπροσωπεία της Οργάνωσης θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση στην Πράγα

Στη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτέμβρη στην Πράγα ενάντια στην κοινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, θα συμμετέχει με αντιπροσωπεία του το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ, χαιρετίζοντας με ανακοίνωσή του τη διαδήλωση που διοργανώνεται μετά από πρωτοβουλίας της ΚΝ Τσεχίας, του ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας, εργατικών συνδικάτων, άλλων οργανώσεων και με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ), τονίζει ότι ο δρόμος που πρέπει λαός και νεολαία να ακολουθήσουν σε κάθε χώρα και σ' όλες μαζί είναι ο μαζικός αντιιμπεριαλιστικός αγώνας και επισημαίνει ότι η Οργάνωση θα αναλάβει πρωτοβουλίες στήριξης της διαδήλωσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Συγκεκριμένα, το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ στην ανακοίνωσή του τονίζει:

«Η νεολαία σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο της ολομέτωπης επίθεσης του μονοπωλιακού κεφαλαίου, των αναδιαρθρώσεων που προωθούν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο. Ευρύτερα στρώματά της αντιμετωπίζουν παγκόσμια το φάσμα της βίαιης περιθωριοποίησης τους.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, οι αντιστάσεις, η αμφισβήτηση μεγαλώνουν. Οι αγώνες της νεολαίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, στην Ασία και τη Λατινική Αμερική, στο Σιάτλ και την Ουάσιγκτον όλο και πιο καθαρά θέτουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου τον πραγματικό ένοχο, τον ιμπεριαλισμό και τους διακρατικούς οργανισμούς και ενώσεις μέσω των οποίων επιβάλλει την εκμετάλλευση και εμπεδώνει την κυριαρχία του: Το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα κ. ά. Διαγράφεται καθαρότερα η δυναμική που μπορεί να έχει το κίνημα της νεολαίας όταν συμπαρατάσσεται με το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Με σημαία το δήθεν αναπόφευκτο της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης εξελίσσεται σήμερα μια πολύπλευρη εκστρατεία μεταμφίεσης και νομιμοποίησης της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, για τον πειθαναγκασμό των λαϊκών στρωμάτων και ιδιαίτερα των νέων να υποταχθούν αγόγγυστα στο σύγχρονο μεσαίωνα, να παραιτηθούν από προσδοκίες και ελπίδες στο όνομα των "μονοδρόμων".

Γίνεται ολοένα και πιο φανερός ο δρόμος που πρέπει λαός και νεολαία να ακολουθήσουν σε κάθε χώρα και σ' όλες μαζί: Ο μαζικός, προσανατολισμένος, αντιιμπεριαλιστικός αγώνας. Στις σημερινές συνθήκες ο ρόλος του κινήματος σε κάθε χώρα όχι μόνο δε μειώνεται, αλλά αντίθετα, αποτελεί τη βάση και την ουσιαστική προϋπόθεση για τη διεθνοποίηση και το συντονισμό της πάλης.

Η ΚΝΕ υπογραμμίζει την ανάγκη να δοθεί και με αυτή την ευκαιρία απάντηση στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό, στην προσπάθεια της άρχουσας τάξης και των πολιτικών της στηριγμάτων να χειραγωγήσουν την αμφισβήτηση και να ακυρώσουν το ριζοσπαστισμό της νεολαίας και του κινήματός της, υποβιβάζοντας τα σε μια απλή, τυφλή και ανέξοδη διαμαρτυρία. Τονίζει την ανάγκη να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η αντιιμπεριαλιστική ενότητα και αλληλεγγύη ενάντια σε κάθε προσπάθεια διάσπασης και αποπροσανατολισμού.

Η ΚΝΕ θα πάρει πρωτοβουλίες για να εκφραστεί η πιο πλατιά αγωνιστική αλληλεγγύη της νεολαίας στη διαδήλωση της 23ης Σεπτέμβρη, για να δεθεί με τις ανάγκες, τις διεκδικήσεις και τους αγώνες των νέων στη χώρα μας.

Θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο με τις κομμουνιστικές και αντιιμπεριαλιστικές ριζοσπαστικές νεολαίες της Ευρώπης και του κόσμου ώστε να εκφραστεί με έμπρακτο τρόπο η κοινή δράση και ο συντονισμός και με τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση, αλλά και με άλλες μορφές.

Η διαδήλωση στις 23 Σεπτέμβρη θα δώσει, εκτός των άλλων, άλλη μια απάντηση στις θριαμβολογίες για το "τέλος της ιστορίας", τη "μοναδικότητα του καπιταλισμού" και την αντικομμουνιστική και αντισοσιαλιστική επίθεση στην οποία πρωτοστατούν οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου που συναντιούνται στην Πράγα.

Γιατί για τη νεολαία και τους λαούς, ο αγώνας ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και τα όργανά της είναι ο δρόμος για τη διεκδίκηση μιας κοινωνίας δίχως εκμετάλλευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ