Παρασκευή 21 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Συγκεντρώσεις και πικετοφορίες

Την αποφασιστικότητά τους ν' αγωνιστούν για την αναχαίτιση των νέων αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τη διεκδίκηση μιας φιλολαϊκής πολιτικής, διατράνωσαν οι εργαζόμενοι του Βόλου συμμετέχοντας στη χτεσινή κινητοποίηση που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών. Στα πλαίσια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από τη Νομαρχία Μαγνησίας, όπου μίλησε ο Τάκης Τριανταφυλλάκος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να συντονίσουν τη δράση τους, για να μην περάσει η νέα αντεργατική λαίλαπα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, πριν είναι αργά για όλους. Ακολούθησε πικετοφορία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών όπου θυροκολλήθηκε το ψήφισμα της κινητοποίησης και συνεχίστηκε μέσα από κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πικετοφορία καταδίκης των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης πραγματοποίησαν χτες το βράδυ και οι εργαζόμενοι των Τρικάλων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών του νομού. Ξεκινώντας από το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ και των βιομηχάνων και δηλώνοντας τη θέλησή τους να συνεχίσουν την πάλη για την ανατροπή της.

Εξόρμηση ενημέρωσης για τον βαθιά ταξικό - αντεργατικό χαρακτήρα των νέων μέτρων της κυβέρνησης και για την ανάγκη να δοθεί αγωνιστική απάντηση σ' αυτά, πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα στην Καρδίτσα τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών του νομού. Επίσης, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν χτες τα εκλεγμένα μέλη της ΕΣΑΚ, στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, υπογραμμίστηκε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους και να συντονίσουν τη δράση τους με τ' άλλα λαϊκά στρώματα για να «χτυπηθούν» αποφασιστικά τα νέα κυβερνητικά μέτρα ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και διάλυσης του υπάρχοντος κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ