Παρασκευή 21 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Μαγειρεύονται» τα μέτρα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Υποτίθεται πως τα κυβερνητικά μέτρα για την αποκατάσταση των πυροπλήκτων και την αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πρόσφατες πυρκαγιές, θα ανακοινώνονταν την περασμένη Πέμπτη, όταν ο Κ. Σημίτης θα έκανε περιοδεία στη Σάμο. Η περιοδεία, όμως, δεν έγινε κι έτσι αναβλήθηκε και η ανακοίνωση των μέτρων για χτες, όταν θα συνεδρίαζε και το Υπουργικό Συμβούλιο. Χτες όμως και πάλι δεν ανακοινώθηκαν συγκεκριμένα μέτρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, βέβαια, κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες, για να δικαιολογήσει την καθυστέρηση και να επαναβεβαιώσει την πρόθεση της κυβέρνησης για πλήρη αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών, σε όλη την Ελλάδα. Ας μας επιτρέψει, πάντως, να σημειώσουμε ότι εμείς καταλάβαμε τα εξής, απ' όσα είπε: Η μόνη δυσκολία, που έχει η κυβέρνηση, είναι η μη καλή γνώση ακόμη του συνόλου των καταστροφών. Γεγονός, που την εμποδίζει - σε συνδυασμό με το ότι έχει «κόψει» συγκεκριμένο και ανεξάρτητα από την έκταση των καταστροφών κονδύλι - να ανακοινώσει τα όποια μέτρα.

Αυτή είναι η αλήθεια. Η ουσιαστική αποκατάσταση, όμως, δε γίνεται με τέτοιες λογικές και με τα όσα περισσεύουν από τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ