Παρασκευή 21 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πρώτο ΔΥΝΑΜΙΚΟ «ΟΧΙ» στα αντεργατικά μέτρα

Χιλιάδες εργαζόμενοι στην Αθήνα, αλλά και σε αρκετές ακόμη πόλεις σε όλη τη χώρα, διαδήλωσαν χτες την κατηγορηματική τους αντίθεση στα «μεσαιωνικά» μέτρα της κυβέρνησης και διατράνωσαν τη θέλησή τους, να συνεχίσουν και να δυναμώσουν την πάλη τους, παίρνοντας μέρος στις πρώτες εκδηλώσεις αντίδρασης, που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ.

Λίγες ώρες πριν, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε διάβημα στο υπουργείο Εργασίας, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό και τον υφυπουργό Εργασίας. Οι συνδικαλιστές έκαναν ξεκάθαρη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου τη ριζική αντίθεσή τους στα κυοφορούμενα από την κυβέρνηση μέτρα, ενώ δήλωσαν, ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν, μέχρις ότου αποσυρθούν εντελώς οι αντεργατικές ρυθμίσεις. Ειδικά, για το θέμα του 35ωρου, η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ σημείωσε, ότι μόνον αν εφαρμοστεί με πενθήμερο και 7ωρο (5 Χ 7) και σε συνδυασμό με αύξηση αποδοχών, με πλήρη κοινωνική ασφάλιση και μείωση των υπερωριών, θα δημιουργήσει ορισμένες θέσεις εργασίας, χωρίς, βέβαια, να σημαίνει αυτό, ότι θα αντιμετωπίσει συνολικά το πρόβλημα.

Χτες το πρωί, επίσης, πραγματοποιήθηκε στη ΓΣΕΕ σύσκεψη συνδικαλιστών δευτεροβάθμιων οργανώσεων. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ επανέφεραν την πρόταση, για 24ωρη απεργία που είχε κατατεθεί τη Δευτέρα στην ΕΕ της ΓΣΕΕ και ταυτόχρονα πρότειναν κατάληψη των γραφείων του ΣΕΒ και συγκέντρωση την Πέμπτη 27 Ιούλη. Ομως, ούτε αυτό δέχτηκε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αλλά, κάτω από την πίεση που ασκήθηκε, αντέτεινε ομαδικό διάβημα της διοίκησης της Συνομοσπονδίας στα γραφεία του ΣΕΒ...


ΣΕΛ.  6   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ