Παρασκευή 21 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι κινητοποιήσεις στην υπόλοιπη χώρα

Αγωνιστικός αναβρασμός επικράτησε σε χτες σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι εργαζόμενοι με συγκεντρώσεις, πορείες και πικετοφορίες, που διοργάνωσαν συνδικαλιστικές οργανώσεις και Συντονιστικές Επιτροπές, έστειλαν σαφές μήνυμα αντίστασης και αγώνα.

Χανιά : Με συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς και πικετοφορία στους δρόμους της πόλης οι εργαζόμενοι των Χανίων, που ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών, έστειλαν το δικό τους μήνυμα αντίστασης και αγώνα. Επί μιάμιση ώρα στις συνοικίες της πόλης αντηχούσαν συνθήματα ενάντια στην αντεργατική πολιτική. Ταυτόχρονα συνδικαλιστές της Επιτροπής με επικεφαλής τους Μανώλη Τακουνάκη, μέλος της διοίκησης Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, και Γιώργο Φραγκεδάκη, γραμματέα του Συλλόγου Νοσηλευτών Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, μοίραζαν ανακοινώσεις στα καφενεία και τα εμπορικά καταστήματα, ενημερώνοντας όλους τους πολίτες για τα όσα προετοιμάζει η κυβέρνηση.

Τρίπολη: Στο πόδι ήταν χτες το απόγευμα και οι εργαζόμενοι της Τρίπολης, δίνοντας το δυναμικό τους «παρών» στην πικετοφορία που διοργάνωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Γορτυνίας και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων και Συνταξιούχων της ΔΕΗ. Πριν την πικετοφορία έγινε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, όπου ο Γιώργος Βούλγαρης, μέλος της Επιτροπής Αγώνα ενημέρωσε εργαζόμενους και συνδικαλιστές για το περιεχόμενο των αντεργατικών μέτρων.

Καλαμάτα. Με μαζική και μαχητική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας οι εργαζόμενοι της πόλης έστειλαν τη δική τους απάντηση στην κυβέρνηση. Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών. Ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Γιάννης Χιώτης, μέλος της διοίκησης του ΕΚ Καλαμάτας και δημοτικός σύμβουλος. Οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία που κατέληξε στην πλατεία Αριστομένους. Η Συντονιστική Επιτροπή ανανέωσε το αγωνιστικό ραντεβού για την ερχόμενη Τρίτη 25 του μήνα, στο Εργατικό Κέντρο.

Αγρίνιο: Συγκέντρωση έγινε και στο Αγρίνιο στην πλατεία Δημοκρατίας. Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Χρήστος Μπούρας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος καταδίκασε την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και τη συναίνεση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι έκαναν πικετοφορία στους δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα.

Κόρινθος: Στο Εργατικό Κέντρο της πόλης συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι και εκπρόσωποι σωματείων. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Τάκης Αλωνιστιώτης, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, που κάλεσε σε συσπείρωση των εργαζομένων του νομού, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και των σχεδίων της για το ασφαλιστικό. Στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα της πόλης προσχώρησαν και άλλα σωματεία, ενώ την επόμενη βδομάδα σχεδιάζονται και νέες εκδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ