Παρασκευή 21 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγώνας μέχρι ν' αποσυρθούν τα μέτρα

Απο το διάβημα των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας
Απο το διάβημα των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας
Τέσσερις ώρες πριν την καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας, αντιπροσωπεία των οργανώσεων που διοργάνωναν την εκδήλωση, έκαναν διάβημα στο υπουργείο Εργασίας όπου συναντήθηκαν με τον υπουργό και υφυπουργό Εργασίας Τ.Γιαννίτση και Χ. Πρωτόπαπα και απαίτησαν την απόσυρση των αντεργατικών μέτρων.

Η αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχαν συνδικαλιστές από το Συντονιστικό των Σωματείων Αθήνας, τις Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Λογιστών, Εργαζομένων στο Φάρμακο, Συνταξιούχων ΙΚΑ, και του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, και παλεύουν μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, έκαναν ξεκάθαρο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις μέχρις ότου αποσυρθούν εντελώς οι αντεργατικές ρυθμίσεις.

Οι συνδικαλιστές υπογράμμισαν στον υπουργό και στον υφυπουργό, ότι δεν μπορεί το υπουργείο επιλεκτικά, να χρήζει ως συνομιλητές του τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο Γιάννης Πάσουλας, γ.γ. της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και στέλεχος του ΠΑΜΕ, είπε ότι η αντιπροσωπεία εξέφρασε στον υπουργό την απόλυτη διαφωνία της με τις αναδιαρθρώσεις που οδηγούν την εργατική τάξη στο Μεσαίωνα και τους βιομηχάνους στον παράδεισο των υπερκερδών. Απέναντι στις θέσεις του υπουργείου, οι συνδικαλιστές έβαλαν τις απόψεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Απέρριψαν τη θέση για την κατάργηση του ορίου των απολύσεων, γιατί όπως τόνισαν, καταργεί και το τελευταίο προστατευτικό μέτρο των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία. «Είναι σαν να τους λέτε κάντε απολύσεις, αν καταργηθεί το όριο του 2%» σημείωσαν με έμφαση. Η μείωση των εισφορών θα σημάνει διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Γνωρίζοντας την αφερεγγυότητα του κράτους και τις απλήρωτες υποχρεώσεις του απέναντι στα ταμεία, η κυβέρνηση στέλνει τους εργαζόμενους στην ιδιωτική ασφάλιση. Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και μάλιστα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του σωματείου, καταργεί στην ουσία τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, διαλύει την οικογένεια και τη ζωή της.

Οι συνδικαλιστές δήλωσαν «δογματικοί» στο θέμα του 35ωρου. Απέρριψαν την πρόταση του Χ. Πρωτόπαππα και είπαν ότι το 35ωρο θα δημιουργήσει ορισμένες θέσεις εργασίας, μόνο αν εφαρμοστεί με πενθήμερο (5χ7), με αύξηση των αποδοχών, με πλήρη κοινωνική ασφάλιση και μείωση των υπερωριών, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι θ' αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας.

Τέλος, κάλεσαν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από το ΠΑΜΕ και με κάθε τρόπο να παλέψουν μέχρι τέλους για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο έξω από το υπουργείο Εργασίας (2002-02-20 00:00:00.0)
Οι ταξικές δυνάμεις θα είναι εκεί! (2000-11-23 00:00:00.0)
Αγώνας για πραγματικό 35ωρο (1999-02-16 00:00:00.0)
Αντεργατικές αιχμές (1998-05-05 00:00:00.0)
Ποια σύμβαση... (1998-02-17 00:00:00.0)
"Οχι" και από την Ελευσίνα (1997-10-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ