Σάββατο 9 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Η λογική των ιδιωτικοποιήσεων υπεύθυνη για το αδιέξοδο

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου σε Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ

Η λογική του μονόδρομου των ιδιωτικοποιήσεων που προωθούν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ είναι αυτή που οδηγεί σε προβλήματα όπως αυτό της ΣΟΦΤΕΞ τόνισε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, παρεμβαίνοντας στη Βουλή σε σχετική Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ.

Υπογράμμισε ότι παρά τις όποιες κριτικές παρατηρήσεις και τα δύο κόμματα δεν αναφέρουν το παραμικρό για το ποια πρέπει να είναι η λύση που θα αποβεί υπέρ των εργαζομένων στη ΣΟΦΤΕΞ. Η κυβέρνηση, είπε, κρύβει τα στοιχεία για το τίμημα που κατέβαλε ο ιδιώτης για να αποκτήσει την εταιρία και παρά το ότι αυτή χάνει συνεχώς έδαφος στην αγορά, οι επενδύσεις που έγιναν απέχουν πολύ από τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει ο ιδιώτης.

Ο βουλευτής ανέφερε ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής των δύο κομμάτων που δε θέλουν καμία κρατική παρέμβαση, ισχυριζόμενοι ότι όλα τα προβλήματα θα τα λύσει η αγορά. Ομως, συνέχισε, κανένας ιδιώτης δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τα συμφέροντα των εργαζομένων και της οικονομίας και είναι χαρακτηριστικό ότι κερδισμένοι βγήκαν και οι παλιοί ιδιοκτήτες της εταιρίας, αλλά και οι νέοι οι οποίοι την ανέλαβαν απαλλαγμένη από τα χρέη.

Οι εργαζόμενοι, είπε ο Αντ. Σκυλλάκος, ομόφωνα ζητούν να καταγγελθεί η συμφωνία με τον ιδιώτη, αφού ο τελευταίος δεν ήταν συνεπής με τις υποχρεώσεις που ανέλαβε και τόνισε ότι η μοναδική λύση είναι η χάραξη μιας κλαδικής πολιτικής στον τομέα του χαρτιού με κρατική παρέμβαση. Σε διαφορετική περίπτωση, είπε, θα φθάσουμε στο σημείο η χώρα μας να πραγματοποιεί μόνο εισαγωγές χαρτιού και θα την πληρώσουν σε τελική ανάλυση πάλι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ