Σάββατο 9 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Νέα συγκέντρωση την Τρίτη για την Κυνόσουρα

Αγωνιστικός αναβρασμός επικρατεί στους εργατοτεχνίτες, στους μεταλλοβιοτέχνες, στους ρυμουλκαδόρους, λαντζέρηδες και τον Δήμο Περάματος για να αποτρέψουν το «λουκέτο» που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Τα διαλυτικά κυβερνητικά σχέδια κωδικοποιούνται σε απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Ευαγγ. Βενιζέλου, δημοσιευμένη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως από τις 26 του Οκτώβρη, σύμφωνα με την οποία η Κυνοσούρα Σαλαμίνας, ένα από τα νευραλγικότερα τμήματα της Ζώνης, αποτελεί αρχαιολογικό χώρο κατηγορίας Α, όπως είναι δηλαδή ο βράχος της Ακρόπολης! Ετσι για την ερχόμενη Τρίτη 12 του Μάρτη, στις 2 το μεσημέρι, εργαζόμενοι και εργοδοτικές Ενώσεις διοργανώνουν συγκέντρωση στη Ζώνη Περάματος για να ενημερώσουν όλους τους εργαζόμενους για τα όσα επιφυλάσσονται σε βάρος της Ζώνης. Τις επόμενες μέρες θα γίνει διάβημα στο πρωθυπουργικό γραφείο και θα ακολουθήσει 3ωρος συμβολικός αποκλεισμός του διαύλου του Πειραιά.

Τα Σωματεία των εργαζομένων της Ζώνης, οι εργοδοτικές Ενώσεις, τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Σαλαμίνας, ο Δήμος Περάματος, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Σωματείο Πλοιοκτητών επιβατηγών πλοίων Πειραιά - Αγ. Γεωργίου - Γερμανικής Σκάλας - Ψυττάλειας Αγ. Νικόλαος και η Πανελλήνια Ενωση Ρυμουλκών - Πλοιοκτητών εξέδωσαν κοινή καταγγελία την οποία αποστέλλουν προς τον πρωθυπουργό, τους συναρμόδιους υπουργούς και τα πολιτικά κόμματα. Οι φορείς αναφέρονται στις αναρίθμητες δεσμεύσεις που έχουν δεχτεί από την κυβέρνηση μέσω των συναρμόδιων υπουργών για ανάπτυξη της Ζώνης και μέτρα προστασίας για την ανεργία. Ομως αντί για την υλοποίηση των δεσμεύσεων αυτών, έρχεται η υπουργική απόφαση «που έχει σκοπό την κατάργηση στην πράξη της Ν/Ζώνης συνολικά, για το λόγο ότι εκεί εκτελούνται εργασίες εντελώς αναγκαίες που αν αποκοπούν σπάει η αλυσίδα της παραγωγικής διαδικασίας και οδηγείται σε αδιέξοδο όλη η Ν/Ζώνη». Μάλιστα σημειώνουν ότι τη σπουδαιότητα και την ανάγκη για έργα υποδομής στην Κυνοσούρα έχουν αποδεχτεί και ο πρώην και ο σημερινός υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

Επισημαίνουν ακόμα ότι η υπουργική απόφαση φωτογραφίζει τον ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Ελευσίνας και τη διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, των οποίων πάγια απαίτηση είναι το χτύπημα της Ζώνης ώστε να ελέγχουν αυτοί απόλυτα τη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα. Οι φορείς απαιτούν την ανάκληση της απόφασης, να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να καθαρίσει όλη η περιοχή όρμου Αμπελακίων και Κυνοσούρας από τα σκουπίδια και τα ναυάγια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ