Πέμπτη 25 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την Πρωτομαγιά ΤΑΞΙΚΗ απάντηση

ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αποφάσισαν να επιστρέψουν στη στρούγκα του «κοινωνικού διαλόγου». Στα συνδικάτα η πρόταση για νέα απεργία το τρίτο δεκαήμερο του Μάη για το Ασφαλιστικό

Τέλος στις όποιες αυταπάτες υπήρχαν ακόμα σε ορισμένους έθεσαν χτες οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, με την επί της ουσίας συμφωνία τους για επιστροφή στην απάτη του «κοινωνικού διαλόγου». Θετικότατα έκριναν τα κυβερνητικά μέτρα οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ. Διευκρινίσεις στα επιμέρους ζήτησαν οι της ΔΑΚΕ και θεατρινίστικα αποχώρησαν από το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, δίνοντας άνεση στην πλειοψηφία των κυβερνητικών συνδικαλιστών, να αποφασίσουν την επιστροφή στον «κοινωνικό διάλογο» και να απορρίψουν κάθε πρόταση για αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων.

Η σημαντική εμπειρία που συγκεντρώθηκε με την απεργία της 3ης Απρίλη, την οποία είχε προκηρύξει το ΠΑΜΕ, αναδεικνύεται εκ των πραγμάτων σε πολύτιμο βοηθό για την παραπέρα οργάνωση του αγώνα. Οι ταξικές δυνάμεις έχουν καταθέσει ήδη την πρότασή τους για νέα απεργία στο τρίτο δεκαήμερο του Μάη. Επιτακτική πλέον η συσπείρωση γύρω από τις θέσεις του ΠΑΜΕ, γεγονός που με βεβαιότητα θα εκφραστεί άμεσα στην απεργία και τις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς.


ΣΕΛ.  8   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ