Πέμπτη 25 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΙΚΑΙΑ
Στη δικαιοσύνη το σκάνδαλο με το δήμο

Κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων της «Δημοκρατικής Ενότητας» για τα επικίνδυνα και ετοιμόρροπα σπίτια που εμφανίζει ο Δήμος Νίκαιας να έχει κατεδαφίσει ενώ αυτά έχουν κατεδαφιστεί προ... διετίας από τη Νομαρχία, ο δήμαρχος Βασίλης Τράπαλης υποχρεώθηκε μετά 20 μέρες να παραπέμψει το θέμα στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά.

Η παραπομπή του θέματος στον εισαγγελέα κάθε άλλο παρά απαλλάσσει το δήμαρχο από τις πολιτικές και διοικητικές του ευθύνες, ενώ δικαιώνει τη «Δημοκρατική Ενότητα», όχι μόνο για την καταγγελία του συγκεκριμένου σκανδάλου, αλλά και για όλα τα άλλα σκάνδαλα που έχει αποκαλύψει στο παρελθόν τονίζοντας ότι ο Δήμος Νίκαιας έχει μετατραπεί σε θερμοκήπιο σκανδάλων. Αλλωστε ο δήμαρχος μόνο το αυταπόδειχτο σκάνδαλο των ανύπαρκτων κατεδαφίσεων παρέπεμψε στον εισαγγελέα, αφού αν δεν το έκανε θα ήταν και αυτός κατηγορούμενος.

Για το εξίσου μέγα σκάνδαλο των υπερτιμολογήσεων του ίδιου έργου, ο Β. Τράπαλης λέει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί τίποτα το παράνομο. Δεν κάνει όμως και τίποτα για να αποκαλυφθεί η καταγγελθείσα από υπηρεσιακό παράγοντα του δήμου παρανομία. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον προαναφερόμενο παράγοντα το έργο έχει υπερτιμολογηθεί κατά 420 εκατομμύρια δραχμές!

Αναπάντητα έμειναν εξάλλου, για μια ακόμα φορά, τα ερωτήματα που έθεσε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Β. Τράπαλη η πρώην δήμαρχος Βέρα Νικολαΐδου, όπως: Γιατί δε διακόπτει το έργο μετά τις καταγγελίες για υπερτιμολόγηση; Γιατί δε σταμάτησαν οι πληρωμές; «Ο δήμαρχος δίνει την εντύπωση γυρολόγου που γυρνά από κανάλι σε κανάλι προσπαθώντας να συσκοτίσει το θέμα», θα πει, χαρακτηριστικά, η Βέρα Νικολαΐδου.

«Αν θεωρείτε μεγάλο επίτευγμα να πάτε στον εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες και τα στοιχεία που έφερε η "Δημοκρατική Ενότητα", πείτε μας τι άλλο μπορούσατε να κάνετε;», είπε απευθυνόμενος στο δήμαρχο ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας» και υποψήφιος δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος. Ακολούθως, και αφού παρατήρησε ότι σκάνδαλο είναι και η υπερτιμολόγηση του έργου, τόνισε πως ο Β. Τράπαλης είναι υπόλογος επειδή παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της «Δημοκρατικής Ενότητας» δε σταμάτησε αμέσως το έργο και έγιναν τρεις πληρωμές. Σταμάτησε μόνον όταν το σκάνδαλο είχε γίνει πια ολοφάνερο.

Να σημειωθεί ότι κατά τη συνεδρίαση η «Δημοκρατική Ενότητα» προειδοποίησε ότι νέο σκάνδαλο υπερτιμολόγησης εκκολάπτεται στα έργα κατασκευής της πλατείας Κουμπάκη, καλώντας το δήμαρχο να πάρει τα αναγκαία μέτρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τώρα πρέπει να αντισταθούμε (2000-06-17 00:00:00.0)
Η Κοκκινιά κλείνει την τετραετία της ντροπής (1998-10-09 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν την πολιτική δίωξη της Β. Νικολα'ϊδου (1998-08-21 00:00:00.0)
Δημοτική πολιτική με ρουσφέτια (1998-05-28 00:00:00.0)
Προσωρινό "όχι" στο κλείσιμο του Νεκροταφείου Νεάπολης (1998-04-04 00:00:00.0)
Νοίκιασε 100 του δίνουν 500 (1997-09-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ