Πέμπτη 25 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα «κεντροαριστερά»

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΤΡΟΦΗ προς την κοινωνία και εγρήγορση της «κεντροαριστεράς» ζήτησε εκ νέου χτες από το ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας του Κώστας Λαλιώτης, σε συνέντευξή του. Σημείωσε, μάλιστα, ότι «η κοινωνία νομίζει πως την έχουμε ξεχάσει». Δυστυχώς γι' αυτόν, όμως, η κοινωνία «νομίζει» το αντίθετο.

Μακάρι, βέβαια, να μας ξεχνούσαν και να μην ασχολούνταν μαζί μας, σίγουρα θα ήμασταν καλύτερα. Γιατί, βλέπετε, όταν θυμούνται τον κόσμο είναι είτε για να «περάσουν» τις ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού είτε για να τον φορολογήσουν, είτε για κάτι παρόμοιο και σίγουρα αντιλαϊκό.

Οσο για τα περί «εγρήγορσης της κεντροαριστεράς» μάλλον το μοναδικό πράγμα που είναι σε εγρήγορση είναι οι προεκλογικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης που έχουν αρχίσει να παίρνουν μπροστά.

ΟΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΕΣ, χωρίς κράνος είναι η νέα εμμονή της Τροχαίας κατ' εντολή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και τα «μπλόκα» δίνουν και παίρνουν στους δρόμους των μεγαλουπόλεων. Ευκαιρία να γεμίσει ο κορβανάς.

Μόνο που δύσκολα πείθεται ο μέσος οδηγός (δίκυκλου η αυτοκινήτου) ότι το κράτος ενδιαφέρεται για την ασφάλεια και την κυκλοφορία του στους δρόμους, όταν το συγκεκριμένο θέμα αντιμετωπίζεται αποκλειστικά και μόνο με εφόδους κλήσεων κάθε τόσο.

Ας ευχηθούμε, πάντως, η Τροχαία, να μην είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στα παραπάνω, αλλά να εξαντλήσει τις δυνατότητές της, στη διάρκεια της πασχαλινής εξόδου, που είναι προ των πυλών και οι εθνικές θα «πήξουν».


Γρηγοριάδης Κώστας

ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΛΕΜΕ για εφόδους τώρα θυμήθηκαν και οι αρμόδιοι των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομίας τις αγορές, για τυχόν ατασθαλίες στις τιμές, ενόψει του πασχαλινού τραπεζιού.

Μόνο που δε γίνεται να απελευθερώνεις τις αγορές όλο το χρόνο και μετά να τρέχεις τη Μεγάλη Βδομάδα να μαζέψεις δήθεν την κατάσταση, έτσι δεν είναι; Αλλωστε, το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι παράνομες ανατιμήσεις. Και οι νόμιμες εξίσου επαχθείς είναι για το πορτοφόλι των αγοραστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ