Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δεσμεύσεις για παραπέρα εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Για το Ράμσταϊν της Γερμανίας ετοιμάζονται ο υπουργός Αμυνας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ καθώς μεθαύριο, Πέμπτη, προγραμματίζεται συνάντηση του λεγόμενου Ukraine Defense Contact Group, κατόπιν πρόσκλησης του Αμερικανού υπουργού Αμυνας (βλέπε και σελ. 6 - 7). Αλλη μια μάζωξη όπου αναμένονται νέες επικίνδυνες αποφάσεις στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία, με την ελληνική αστική τάξη να αναζητά και εδώ ακόμα πιο ενεργό ρόλο στην προσπάθειά της να αποσπάσει περισσότερες μερίδες από την καπιταλιστική λεία της περιοχής, με επικίνδυνες συνέπειες.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, αναμένονται εξελίξεις και στην υπόθεση αποστολής στη χώρα μας γερμανικών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης «Marder» (περίπου 30 στον αριθμό), προκειμένου αντίστοιχος αριθμός ΤΟΜΑ «BMP1» να αποδεσμευτούν από το ελληνικό οπλοστάσιο, και όντας συγκεντρωμένα ήδη στη Θεσσαλονίκη, να μετακινηθούν στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί, σιδηροδρομικώς, σε άλλο ένα αμερικανοΝΑΤΟικό δρομολόγιο, να διεκπεραιωθούν μαζί με άλλο οπλισμό προς την Ουκρανία.

Εξελίξεις υπάρχουν και στο θαλάσσιο πεδίο. Χαρακτηριστικά, την Τετάρτη 31/8 διεξήχθη συνεκπαίδευση του υποβρυχίου «ΩΚΕΑΝΟΣ» με μονάδες της Ναυτικής Δύναμης του ΝΑΤΟ SNMG2. Εκτελέστηκαν αντικείμενα ανθυποβρυχιακού και αντιαεροπορικού πολέμου με τη συμμετοχή 2 F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας. «Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο», αναφέρεται από πλευράς ΓΕΕΘΑ. Σημειωτέον, αυτή η συνεκπαίδευση έγινε ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο μπήκε στη Μεσόγειο και επιχειρεί στα ανοιχτά της Ιταλίας, μεταξύ Μάλτας και Σικελίας, σε περιοχή δηλαδή όπου απλώνεται και αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ μαζί με την αρμάδα συνοδείας του, ανεβάζοντας τη συγκέντρωση δυνάμεων και το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης σε άλλη μια ζώνη διαύλων και πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Τέλος, την Παρασκευή, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κων. Φλώρος, συναντήθηκε με τον αρχηγό του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., αντιναύαρχο Γ. Αλεξανδράκη, συζητώντας μεταξύ άλλων την «άριστη συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στη συνεκπαίδευση, στη διαλειτουργικότητα και στην επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων της χώρας», σε επιβεβαίωση μιας επικίνδυνης εξέλιξης που μεθοδεύεται συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια, όπου οι Ενοπλες Δυνάμεις εμπλέκονται όλο και περισσότερο σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας, παράλληλα με τη στρατιωτικοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ