Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στον «πάγο» οι λαϊκές ανάγκες και στην Ενέργεια

Σύσκεψη της «Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων» του υπουργείου Ενέργειας πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στο Μαξίμου.

Επισήμως, παρουσιάστηκαν «οι τελευταίες εξελίξεις στη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας φυσικού αερίου» και συζητήθηκε «η επικαιροποίηση όλων των πρωτοβουλιών και των δράσεων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου», καθώς και «τα βασικά σενάρια ενίσχυσης για τους υπόλοιπους μήνες του φθινοπώρου και τον χειμώνα», βασικά μέσα από τη διανομή διαφόρων «pass» της ελεημοσύνης, κι αυτά από την τσέπη του λαού, που ούτε κατά διάνοια καλύπτουν τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων που παθαίνουν κάθε μήνα «ηλεκτροσόκ» από τις τεράστιες αυξήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται παράλληλα με τα μέτρα αυτά να θωρακίσει παραπέρα την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, ενεργοποιώντας, «αν τα πράγματα χειροτερέψουν», μέτρα για τον περιορισμό της λειτουργίας και της ενεργειακής κατανάλωσης των «ενεργοβόρων βιομηχανιών» αποζημιώνοντάς τες, αλλά και να δρομολογήσει μέτρα για την «εξοικονόμηση» και από τα λαϊκά σπίτια, προαναγγέλλοντας «ξεπάγιασμα» τον χειμώνα που έρχεται.

Στο ενδιάμεσο η κυβέρνηση μιλά για «πανευρωπαϊκή απάντηση» στην «ενεργειακή κρίση», χαιρετίζοντας την πραγματοποίηση έκτακτης συνόδου των υπουργών Ενέργειας στις 9 Σεπτέμβρη και τις σχεδιαζόμενες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας», όπως είπε χτες στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου. Θέμα που αναμένεται να συζητήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης τη Δευτέρα 12/9 στο Παρίσι, όπου θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμ. Μακρόν.

Σημειωτέον, η κυβέρνηση προβάλλει ως πανάκεια το να μπει πλαφόν στην τιμή της χονδρικής τιμής του φυσικού αερίου, να αποσυνδεθεί η τιμή του από αυτήν της ηλεκτρικής ενέργειας και να υπάρξει κοινή προμήθεια αερίου για τα ευρωπαϊκά κράτη. Ο λαός δηλαδή να πληρώσει «από την άλλη τσέπη» την «πράσινη» ανάπτυξη και τους ανταγωνισμούς.

Την ίδια στιγμή με κυβερνητικές διαρροές προσπαθεί να καλλιεργήσει προσδοκίες ενόψει ΔΕΘ και για «αύξηση» και διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης από τα 168 εκατ. στα 200 εκατ. «Κρύα» αστεία, δηλαδή, την ώρα που ήδη όλα τα προηγούμενα χρόνια τα λαϊκά σπίτια ξεπάγιαζαν κι ενώ φέτος οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα «πετάξει» στα 1,7 ευρώ το λίτρο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ