Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση στον πρόεδρο της Βουλής για τη μεθοδευμένη επιχείρηση συγκάλυψης

Eurokinissi

Παρέμβαση με γραπτή επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής έκανε χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, μπροστά στην άρον άρον «λήξη» της Εξεταστικής Επιτροπής και την καθαρά μεθοδευμένη επιχείρηση συγκάλυψης που έχει στηθεί για το «θάψιμο» των υποθέσεων των παρακολουθήσεων και υποκλοπών σε βάρος τόσο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη και δημοσιογράφων όσο και του τηλεφωνικού κέντρου της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Κατά τη διαδικασία των συνεδριάσεων της Εξεταστικής Επιτροπής, παρατηρείται μία απαράδεκτη κατάσταση σχετικά με την εξέταση των μαρτύρων, που κινείται στα πλαίσια του "δεν γνωρίζω - δεν απαντώ", με κάλυψη πίσω και από την επίκληση του απορρήτου. Συνολικά, ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται η διερεύνηση από την Εξεταστική Επιτροπή δεν μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας, αντίθετα συντείνει στη συγκάλυψή της.

Θέλουμε να καυτηριάσουμε ειδικά την απόρριψη από την Εξεταστική Επιτροπή όλων των μαρτύρων που προτείναμε ως Κόμμα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης των υποκλοπών σε βάρος μας, οι οποίοι προτάθηκαν από μέρους μας γιατί είχαν άμεση εμπλοκή και συγκεκριμένη ευθύνη στην έρευνα των συναρμόδιων αρχών για την υπόθεση του Κόμματός μας. Επομένως, η εξέτασή τους θα ήταν το ελάχιστο αναγκαίο βήμα στην κατεύθυνση πραγματικής εξέτασης, από την Επιτροπή, των παρακολουθήσεων σε βάρος του ΚΚΕ.

Σε συνέχεια αυτών, η Εξεταστική Επιτροπή οδεύει ως φαίνεται προς ολοκλήρωση των εργασιών της, αν μη τι άλλο πρόωρα, χωρίς να έχουν εξεταστεί βασικοί μάρτυρες. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής, παρά την προσπάθεια που καταβάλλει το Κόμμα μας στο πλαίσιό της, δεν συνάδει ούτε με τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη συγκρότηση της συγκεκριμένης Εξεταστικής Επιτροπής και τα αντικείμενα έρευνάς της.

Για τους παραπάνω σοβαρούς λόγους θέλουμε να θέσουμε σε εσάς ως πρόεδρο της Βουλής ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης. Εάν δεν παρθούν ούτε τα ελάχιστα, στοιχειώδη μέτρα, ακόμα και στο στενό αυτό πλαίσιο ερευνών της Εξεταστικής Επιτροπής, θα μείνουν τελείως αναπάντητα όλα ανεξαιρέτως τα κρίσιμα ερωτήματα και ζητήματα για τη διερεύνηση των οποίων συγκροτήθηκε η Εξεταστική Επιτροπή. Θα παραμείνει στο "απόλυτο σκοτάδι" η χρόνια και σοβαρή υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ, η αλήθεια για την οποία συσκοτίζεται από το 2016 μέχρι και σήμερα».

Την Παρασκευή ο Ν. Ανδρουλάκης

Η λίστα των μαρτύρων και στην ουσία το «έργο» της υποτίθεται διερεύνησης από την Επιτροπή ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή, με την ακρόαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ για τη στοιχειώδη διερεύνηση των υποθέσεων παρακολουθήσεων - υποκλοπών έχει προτείνει: Από πολιτικά πρόσωπα τους πρώην υπουργούς Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Στ. Κοντονή και Μ. Καλογήρου, τον νυν υπουργό Δικαιοσύνη Κ. Τσιάρα και τον Γ. Κατρούγκαλο.

Από την ΑΔΑΕ το ΚΚΕ έχει προτείνει να κληθεί και ο πρώην πρόεδρός της (2015 - 2019) Χρ. Ζαμπίρας. Πρέπει να κληθούν οπωσδήποτε τα πρόσωπα στις αντίστοιχες Ομάδες Ελέγχου που συγκρότησε η ΑΔΑΕ. Οι εμπλεκόμενοι εισαγγελείς. Οι υπεύθυνοι Ασφάλειας και Απορρήτων των παρόχων τηλεφωνίας. Οι υπεύθυνοι της Κρατικής Ασφάλειας που ασχολήθηκαν με την υπόθεση. Αρχές και πάροχοι από τις χώρες: Εσθονία, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Πολωνία, Φινλανδία, Ολλανδία, Μάλτα, Σουηδία, Γαλλία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Γερμανία, Βέλγιο και ΗΠΑ, για το θέμα του email που στάλθηκε στην ΑΔΑΕ το 2016 μέσω «σκοτεινού διαδικτύου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ