Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
«Ως εδώ» και από τους παθολόγους του «Γ. Γεννηματάς»

Συνέντευξη Τύπου χθες, συνέλευση στις 4/10 και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις με διεκδικήσεις για ουσιαστική ενίσχυση

Eurokinissi

Τις ελλείψεις σε προσωπικό και την υποχρηματοδότηση που έχουν οδηγήσει στο απροχώρητο την κατάσταση και στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» ανέδειξαν χθες οι παθολόγοι του νοσοκομείου μέσα από συνέντευξη Τύπου.

Παίρνοντας τον λόγο, ο ένας μετά τον άλλο οι 48 γιατροί που υπογράφουν την επιστολή για την αδυναμία εφημέρευσης του νοσοκομείου κατήγγειλαν τη διαρκή υποστελέχωση, που οδηγεί σε συνθήκες επισφαλούς λειτουργίας τις Παθολογικές κλινικές, οι οποίες «μένουν όρθιες χάρη στο φιλότιμό μας και τα εξαντλητικά ωράρια που κάνουμε. Ρεπό ούτε για δείγμα, χρωστούμενες άδειες ετών, πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους νέους ιατρούς ανύπαρκτο».

Ανέδειξαν επίσης τις ευθύνες της διοίκησης και των αρμόδιων φορέων για την αδιαφορία απέναντι στα ζωτικής σημασίας προβλήματα που μαστίζουν και αυτό το νοσοκομείο, την προσπάθεια τρομοκράτησής τους και τον εξαναγκασμό σε υπερεφημέρευση. Ολα όσα τους οδηγούν «να είμαστε με το ένα πόδι εκτός νοσοκομείου. Ενας από τους λόγους που δεν παραιτούμαστε είναι ότι δεν θέλουμε να αφήσουμε τα νοσοκομεία στα χέρια των διοικητών και του υπουργείου Υγείας, αρνούμαστε να τα παραδώσουμε στους ιδιώτες, αρνούμαστε να βάλουμε πλάτη στη λεηλασία του δημόσιου συστήματος Υγείας».

Αύριο Πέμπτη οι παθολόγοι θα επιδιώξουν συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου και την Τρίτη 4 Οκτώβρη θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση.

Σε δήλωσή της η Γεωργία Φίλιππα, επίκουρη παθολόγος στο «Γ. Γεννηματάς» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πανυγειονομική κινητοποίηση στις 20 Οκτώβρη και επισημαίνει: «Οι παθολόγοι του "Γεννηματάς", που σύσσωμοι υπέγραψαν το χαρτί διαμαρτυρίας για την επισφαλή λειτουργία και εφημέρευση των Παθολογικών κλινικών, δηλώνουμε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέχρι τη νίκη. Γιατί η κατάσταση στο νοσοκομείο μας, όπως και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, κρίνεται επικίνδυνη για μας και τους ασθενείς. Γιατί είμαστε εξοντωμένοι και αρνούμαστε να δουλεύουμε με όρους γαλέρας. Γιατί αρνούμαστε να υπομείνουμε έστω και για μια ώρα περισσότερο την υπερεργασία, την υπερεφημέρευση, το καθεστώς των ράντζων, την πολύωρη ταλαιπωρία των ασθενών. Καμία ανοχή δεν θα δείξουμε στο σμπαράλιασμα της δημόσιας Υγείας, στην κατάρρευση των νοσοκομείων μας, στις απειλές των διοικούντων. Θα μας βρουν μπροστά τους. Θα βρισκόμαστε στους χώρους δουλειάς και θα παλεύουμε για ένα σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, με υψηλού επιπέδου παροχές Υγείας, με αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς και εργασίας για τους συναδέλφους. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να το παραδώσει στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ