Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Τριήμερο δράσης με κινητοποίηση στις 5 Οκτώβρη

Τριήμερο δράσης στις 3, 4 και 5 Οκτώβρη σχεδιάζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) μαζί με Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις επαγγελματιών.

Στο πλαίσιο του τριήμερου δράσης, κλαδικά σωματεία και τοπικές Ενώσεις επαγγελματιών οργανώνουν πολύμορφες πρωτοβουλίες, με εξορμήσεις και παρεμβάσεις. Οι πρωτοβουλίες αυτές θα κορυφωθούν την Τετάρτη 5 Οκτώβρη με κινητοποίηση που θα ξεκινήσει τις 7.30 μ.μ., στο υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, οι συνδικαλιστικοί φορείς των επαγγελματιών προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 9 Νοέμβρη. Στην κατεύθυνση αυτή, η ΟΒΣΑ έχει καλέσει τις τριτοβάθμιες οργανώσεις «ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ να πάρουν απόφαση συμμετοχής στις κινητοποιήσεις, ακόμα και με κλείσιμο καταστημάτων».

«Οι επαγγελματίες απαντάμε στον εμπαιγμό της κυβέρνησης. Κλιμακώνουμε τη δράση μας. Συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη», σημειώνει η ΟΒΣΑ. Καλεί τα σωματεία να πυκνώσουν τις πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και κινητοποίηση των επαγγελματιών, να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση στις 5 Οκτώβρη και να κλιμακώσουν τη δράση τους με συμμετοχή στην απεργία στις 9 Νοέμβρη.

«Δεν υπάρχει περιθώριο αναμονής. Κάθε μέρα που περνάει πρέπει να την αξιοποιούμε για την οργάνωση της πάλης μας. Οι τελευταίες κινητοποιήσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα την αποτροπή πλειστηριασμών σπιτιών και μαγαζιών συναδέλφων που οργάνωσε η ΟΒΣΑ, δείχνουν τον δρόμο. Μόνο με την οργανωμένη παρέμβαση μπορούμε να ικανοποιήσουμε τα αιτήματά μας», επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Η ΟΒΣΑ διεκδικεί να οριστεί πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας στα επίπεδα που βρίσκονταν οι τιμές πριν από την ενεργειακή κρίση (με αναδρομική ισχύ από 1/1/2022), να μη διακόπτεται το ρεύμα σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες αυξήσεις, καμιά αύξηση των ΥΚΩ, κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στην Ενέργεια (ΦΠΑ, Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης κ.τ.λ.). Επίσης, να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος, να επανέλθει το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε προστατευόμενο τέκνο, αλλά και διαγραφή χρεών για τους μικρούς επαγγελματίες και τα λαϊκά νοικοκυριά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ