Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου και Δραγατσανίου) πραγματοποιεί αύριο, Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, ενάντια στην ακρίβεια και το δόγμα «όποιος δεν προσαρμοστεί πεθαίνει», το οποίο εξέφρασε πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας. Το Συνδικάτο αντιδρά στις συστάσεις που γίνονται από κυβέρνηση και δημοτικές αρχές για «μείωση της Ενέργειας κατά 10%», «δηλαδή να μειώσουμε τη θερμοκρασία στους παιδικούς σταθμούς, στις κοινωνικές δομές και τα κολυμβητήρια. Να κλείνουμε τα φώτα στους δρόμους και στις υπηρεσίες». Αποφάσεις που έχουν τη συγκατάθεση της πλειοψηφίας των δημάρχων, οι οποίοι «υπηρετούν μέχρι κεραίας τη συγκεκριμένη πολιτική».

Στάση εργασίας στην Καισαριανή

Στάση εργασίας και συγκέντρωση σήμερα στις 11 το πρωί στο δημαρχείο πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εργαζομένων δήμου Καισαριανής, καθώς, ύστερα από καταγγελία του, κλιμάκιο της Επιθεώρησης για την Υγεία και Ασφάλεια διενέργησε αυτοψία στον χώρο των συνεργείων (γκαράζ), για τη μη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) στους εργαζόμενους για το έτος 2022, τη μη ύπαρξη γιατρού Εργασίας και τον μη εμβολιασμό των εργαζομένων (τετάνου, ηπατίτιδας κ.τ.λ.). Η Επιθεώρηση, σημειώνει, «έδωσε προθεσμία στη δημοτική αρχή 20 μέρες για να δρομολογήσει τα παραπάνω ζητήματα». Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος οργανώνει τη στάση εργασίας γιατί «για τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Κάθε μέρα θα πρέπει να δίνουμε αγώνα ακόμα και για τα αυτονόητα».

Ο Σύλλογος καλεί τους δημότες και τους φορείς της πόλης να αγωνιστούν για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, καμιά ιδιωτικοποίηση δημοτικής υπηρεσίας, όχι σε νέες αυξήσεις στα τροφεία και σε χαράτσια σε πολιτισμό, αθλητισμό, αύξηση των κονδυλίων για τη συντήρηση των σχολείων, να χορηγηθούν άμεσα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ