Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Σήμερα η απεργιακή κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας

Σε 24ωρη απεργία και κινητοποίηση προχωρούν σήμερα Τετάρτη, στις 12 μ., οι γιατροί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», αντιδρώντας στο ξήλωμα του νοσοκομείου από προσωπικό, με τις ελλείψεις αναισθησιολόγων να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Επίσης, για σήμερα στάση εργασίας έχουν προκηρύξει (11 π.μ. - 3 μ.μ.) η ΕΙΝΑΠ, η ΠΟΕΔΗΝ, τα Σωματεία Εργαζομένων στα Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ στην απεργιακή συγκέντρωση καλεί και συμμετέχει η τριμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Παίδων Πεντέλης.

Απαιτούν: Να καλυφθούν εδώ και τώρα και οι 7 κενές οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων με μόνιμες προσλήψεις, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ώστε να επαναλειτουργήσουν όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι/επικουρικοί, να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Κάτω από την πίεση των αλλεπάλληλων κινητοποιήσεων των γιατρών του νοσοκομείου, ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, δεσμεύτηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης με την ΕΙΝΑΠ για την άμεση προκήρυξη με γρήγορες διαδικασίες 4 θέσεων αναισθησιολόγων, 2 θέσεων μικροβιολόγων και 1 θέσης καρδιολόγου, αλλά μέχρι τότε, όπως είπε, θα μετακινηθούν αναισθησιολόγοι από άλλα νοσοκομεία επιδεινώνοντας την ήδη εκρηκτική κατάσταση σε αυτά. Να σημειωθεί ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα άλλα δύο Νοσοκομεία Παίδων όπως και οι Παιδιατρικές κλινικές των γενικών νοσοκομείων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Παιδιατρική κλινική στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο που κινδυνεύει με διακοπή λειτουργίας λόγω έλλειψης ειδικευμένων γιατρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ