Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Πολλές ανθρώπινες απώλειες προκάλεσε το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας «Τζούλια» στην Κεντρική Αμερική, προτού εξασθενήσει τη Δευτέρα το βράδυ.

Τουλάχιστον 26 νεκροί και 4 αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός στη Νικαράγουα, ενώ 14.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν στις υποδομές του ηλεκτρικού και άλλων δικτύων, όπως και στους δρόμους.

Στο Ελ Σαλβαδόρ, 5 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, που συμμετείχαν σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, έχασαν τη ζωή τους περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Σαν Σαλβαδόρ, ενώ άλλοι 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κατολισθήσεις.

Η Ονδούρα μετράει 2 νεκρούς και η Γουατεμάλα 14. Οι αρχές του Παναμά επιβεβαίωσαν τον θάνατο 2 ανθρώπων εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Στο μεταξύ, ως αποτέλεσμα επίσης των ισχυρών βροχοπτώσεων και των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν στη Βενεζουέλα, στην πόλη Λας Τεχερίας, στη βορειοκεντρική επαρχία Αράγκουα, 36 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ εξακολουθούν να αναζητούνται άλλοι 56.

317 σπίτια έχουν υποστεί ολική καταστροφή και πάνω από 700 άλλα σημαντικές καταστροφές, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές και στις υποδομές. Στην περιοχή έχουν σπεύσει χιλιάδες στρατιώτες και διασώστες, όπως και υπηρεσίες αρωγής στους δεκάδες χιλιάδες πληγέντες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ