Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Διαδηλώσεις και απεργίες σε διυλιστήρια

Πλάι στις λαϊκές κινητοποιήσεις στο Ιράν για περισσότερες ελευθερίες και δικαιώματα, με αφορμή τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, καταγράφονται πλέον και εργατικές κινητοποιήσεις, με πολιτικά και οικονομικά αιτήματα.

Από το απόγευμα της Δευτέρας, εκατοντάδες εργαζόμενοι σε δύο από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της πόλης Αμπαντάν ξεκίνησαν απεργία, διεκδικώντας καλύτερους μισθούς και απαλλαγή της χώρας από τον ανώτατο σιίτη ιερωμένο Αλί Χαμενεΐ.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ΙΡΝΑ που επικαλέστηκε χτες το πρακτορείο ΑΡ, απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αντίστοιχα αιτήματα ξεκίνησαν τη Δευτέρα και εργαζόμενοι στην πόλη Ασαλουγέχ.

Το ίδιο 24ωρο η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά επιβεβαίωσε τη σύλληψη πέντε Γάλλων στο Ιράν και ανέφερε ότι θα επιδιώξει σύντομα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό ομόλογό της προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι. Πρόσθεσε ότι η ΕΕ συμφώνησε στις τεχνικές πλευρές επιβολής νέων κυρώσεων κατά του Ιράν και ανέφερε ότι θα τεθούν σε εφαρμογή από την επόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ