Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία με αφορμή τον τραυματισμό φοιτητή

INTIME NEWS

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι από φοιτητικούς συλλόγους του ιδρύματος, με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του φοιτητή της Νομικής που έπεσε από τον 3ο όροφο κατά τη διάρκεια μαθήματος, καθώς καθόταν σε περβάζι παραθύρου λόγω του συνωστισμού που επικρατούσε στην αίθουσα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο φοιτητής παρακολουθούσε διάλεξη και καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη θέση, καθόταν σε περβάζι παραθύρου. Ο συγκεκριμένος δεν ήταν ο μοναδικός που δεν είχε θέση στην αίθουσα, και μαζί με άλλους φοιτητές, προκειμένου να παρακολουθήσουν, κάθονταν στο πάτωμα ή στα περβάζια.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο φοιτητής, που νοσηλεύεται στο ΓΝ «Παπανικολάου», υπέστη σοβαρά κατάγματα στα άκρα και τα πλευρά του, ωστόσο η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οι φοιτητές στη χτεσινή τους κινητοποίηση στο πανό τους ανέδειξαν το σύνθημα - απαίτηση: «Δεν θα προσαρμοστούμε στην υποχρηματοδότηση του πανεπιστημίου. Οργάνωση - αγώνας για αναβαθμισμένες σπουδές». Φωνάζοντας συνθήματα απαίτησαν έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για σύγχρονα κτίρια και ασφαλείς υποδομές, καθώς και προσλήψεις καθηγητών για το «σπάσιμο» τμημάτων, ώστε να πάψει το φαινόμενο του συνωστισμού στις παραδόσεις.

Οπως τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ: «Η κοσμητεία, οι πρυτανικές αρχές, το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη σχολή μας και σε όλες τις σχολές του ΑΠΘ» και προσθέτουν πως το περιστατικό «δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι το προδιαγεγραμμένο έγκλημα της υποχρηματοδότησης. Τα διοικητικά όργανα του πανεπιστημίου και οι κυβερνήσεις επανειλημμένα έχουν αγνοήσει τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων για τη διεκδίκηση σύγχρονων υποδομών με βάση τις ανάγκες των φοιτητών».

Νωρίτερα προηγήθηκε και παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητών στην κοσμητεία της Νομικής του ΑΠΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ