Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι ανάγκες μας δεν χωράνε στο σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης

Σε μαζική σύσκεψη των Οργανώσεων Κολωνού του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μίλησε η Λ. Κανέλλη

Σε μαζική σύσκεψη - συζήτηση των Οργανώσεων Κολωνού του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με θέμα «Οι ανάγκες μας δεν χωράνε στο σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, των βιασμών, των πολέμων! Ελα κι εσύ στον αγώνα! Με δυνατό ΚΚΕ για την ανατροπή!», μίλησε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Μεταξύ άλλων σημείωσε την ανάγκη ο λαός να δοκιμάσει τη δύναμή του, να αντιμετωπίσει συσπειρωμένα και αποφασιστικά την επίθεση που εξελίσσεται ενάντια στη ζωή του. Οτι χρειάζεται να διαλυθούν οι ψευδαισθήσεις περί «σωτήρων» που καλλιεργούν τα άλλα αστικά κόμματα, επισημαίνοντας ότι «αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα δεν αποτελούν μέρος της λύσης τους».

Στάθηκε στην πολυδιαφημισμένη ανάπτυξη που αφορά τα καπιταλιστικά κέρδη και αφήνει απέξω τις λαϊκές ανάγκες φέρνοντας ως παράδειγμα το συνεχές ξεφύτρωμα πολυτελών ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία βέβαια είναι απλησίαστα για τις λαϊκές οικογένειες, την ίδια ώρα που πολλές γειτονιές, όπως στην Ακαδημία Πλάτωνος, πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχή.

Για τον πόλεμο, που όχι μόνο μαίνεται αλλά και κλιμακώνεται στην Ουκρανία, υπογράμμισε ότι συγκρούονται η καπιταλιστική Ρωσία με το καπιταλιστικό μπλοκ ΕΕ - ΝΑΤΟ, με τις επιπτώσεις να τις φορτώνονται οι λαοί, ενώ πρόσθεσε πως από τη μετατροπή της Ελλάδας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο ο λαός μπλέκεται όλο και πιο βαθιά στους κινδύνους.

Τόνισε ότι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα συμφωνούν στα βασικά, στις στρατηγικές της ΕΕ, σε όσα αποτελούν τις αιτίες της ενεργειακής φτώχειας, όπως το Χρηματιστήριο Ενέργειας, στο Ταμείο Ανάκαμψης που σημαίνει ανάκαμψη για τα κέρδη του κεφαλαίου και ατελείωτες «κάμψεις» για τον λαό, συμφωνία που αποτυπώνεται στα πολλά νομοσχέδια, όπως και στα μνημόνια που ψήφισαν όλοι μαζί.

Γεμάτος από κόσμο ο εσωτερικός και ο εξωτερικός χώρος της σύσκεψης
Γεμάτος από κόσμο ο εσωτερικός και ο εξωτερικός χώρος της σύσκεψης
Οσον αφορά το αποτρόπαιο έγκλημα που εκτυλίχθηκε στην περιοχή επισήμανε ότι είναι δείγμα σαπίλας του εκμεταλλευτικού συστήματος, όπου «όλα αγοράζονται και όλα πωλούνται». Ενώ στηλίτευσε τη συστηματική προσπάθεια που γίνεται ώστε να νομιμοποιηθεί στη λαϊκή συνείδηση ως αυτονόητη η ύπαρξη παιδικής εργασίας, ακόμα και από την ηλικία των 12 ετών!

Επισήμανε επίσης τον σημαντικό ρόλο που παίζει η ανυπαρξία κρατικών δομών στήριξης για τις πολύτεκνες, τις μονογονικές αλλά και ευρύτερα τις λαϊκές οικογένειες, αντίστοιχες δομές για κακοποιημένες γυναίκες αλλά και η μη στελέχωση των σχολικών μονάδων με ψυχολόγους: «Αυτά δείχνουν την υποκριτική έγνοια του κράτους, που ξεχειλίζει κατά τ' άλλα όταν έρχονται στην επιφάνεια τέτοια τραγικά γεγονότα», πρόσθεσε.

Τέλος, η Λιάνα Κανέλλη κάλεσε σε πλατιά συμπόρευση με το ΚΚΕ τονίζοντας ότι «δεν βολευόμαστε με τα επιδόματα και τη δυστυχία, οργανώνουμε τον αγώνα μας, ο λαός μπορεί να νικήσει και μόνο σε αυτόν τον δρόμο μπορεί να επιβάλει ορισμένες από τις διεκδικήσεις του, όπως και έχει γίνει».

Ακολούθησαν πλούσια συζήτηση και ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ