Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι φιέστες δεν κρύβουν τη ζοφερή πραγματικότητα για τον λαό της περιοχής

Ανακοίνωση για το «αναπτυξιακό συνέδριο» που διοργάνωσε η δημοτική αρχή

Το ποια είναι η πολυσυζητημένη ανάπτυξη που ευαγγελίζονται οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης και στην Τοπική Διοίκηση, και ποιους έρχεται να εξυπηρετήσει, αναδείχθηκε μέσα από το «αναπτυξιακό συνέδριο» που πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες η δημοτική αρχή Νάουσας.

Στις θεματικές του συνεδρίου περιλαμβάνονταν: «Φορολογική πολιτική με αναπτυξιακή διάσταση», «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός ως μοχλός ανάπτυξης», «Το πνευματικό κεφάλαιο των ολιστικών προγραμμάτων», «Ενεργειακή και κλιματική αλλαγή - ευρωπαϊκές και εθνικές διαστάσεις», «Η γεωργία ως πολιτιστικό αγαθό και ως αναπτυξιακός τομέας» κ.ά. Ενδεικτική ήταν η αναφορά του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη, ο οποίος εστίασε στον μεγάλο ρόλο και στη σημασία των επενδύσεων που έχουν γίνει από τη «Microsoft», την «Amazon» και την «Google» ως τεκμήριο της «ψήφου εμπιστοσύνης» που δίνεται στη χώρα από μεγάλες επιχειρήσεις.

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Ημαθίας του ΚΚΕ αναδεικνύει ότι τέτοιες φιέστες δεν μπορούν να κρύψουν τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Νάουσας. Ανάμεσα σε άλλα σημειώνει:

«Ζητούν να προσαρμοστούμε στη "νέα κανονικότητα", που προϋποθέτει συνεχιζόμενες θυσίες από τον λαό, στο όνομα μιας κρίσης που όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν θα είναι "παρατεταμένη", για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν μας έχουν απαντήσει όμως: Με ποια "παρατεταμένη κρίση" ήρθαν αντιμέτωποι οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην κομπόστα, που είναι πρώτοι σε εξαγωγές, που επεκτείνουν τα εργοστάσιά τους με κρατικές επιδοτήσεις, την ίδια στιγμή που εργαζόμενοι δουλεύουν ήλιο με ήλιο το καλοκαίρι προσδοκώντας να μαζέψουν δυο δεκάρες για να ζήσουν τον χειμώνα; Οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια, που είδαν τα κέρδη τους να εκτινάσσονται έως και 400% όταν τα λαϊκά σπίτια έρχονται αντιμέτωπα με τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς και την απειλή της διακοπής, οι αυτοαπασχολούμενοι με τον κίνδυνο να κλείσουν τα μαγαζιά τους;

Καυχιούνται για τη βαθύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή, στοχοποιώντας ακόμα περισσότερο τη χώρα μπροστά στην κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία.

Το θράσος τους έσπασε κάθε κοντέρ, βέβαια, αφού επιδιώκουν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα που έχει βιώσει ο λαός της Νάουσας, όταν αποφάσισαν οι "μεγάλοι ευεργέτες" του τόπου, όπως τους αποκαλούν, να πάρουν τα εργοστάσιά τους και να τα μεταφέρουν σε χώρες με φτηνότερα μεροκάματα, στο αέναο κυνήγι του κέρδους. (...).

Ο λαός της Νάουσας έχει πείρα από το τι σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη, βιώνει χρόνια τώρα τις συνέπειες στο πετσί του, με την ερήμωση της πόλης, την παράδοση του φυσικού πλούτου της περιοχής στους επιχειρηματίες, τις τεράστιες ελλείψεις σε δομές υγείας και πρόνοιας στα σχολεία.

Ο λαός της Νάουσας έχει όμως και πείρα από μαζικούς αποφασιστικούς αγώνες. Αυτόν τον δρόμο τον καλούμε να διανύσουμε, μακριά από την παθητική αναμονή των λύσεων από τα πάνω, από την κυβερνητική εναλλαγή, που όσες φόρες ο λαός έχει εναποθέσει εκεί τις ελπίδες του οδηγήθηκε στα ίδια τραγικά αποτελέσματα (...)

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να παλέψει για να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του, στον πλούτο που παράγει, για μια οικονομία, μια ανάπτυξη που γνώμονα θα έχει την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ