Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΒΑΛΑ
Σήμερα η δίκη αγωνιστών που διώκονται από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό

Σε δίκη σέρνονται σήμερα, Πέμπτη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΥΚ) Καβάλας, Γιάννης Γιαγκίδης και ο αγωνιστής Βασίλης Καταπόδης, ύστερα από μήνυση της προέδρου του ΕΥΚ Καβάλας.

Οι ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες αφορούν την κινητοποίηση των συνδικάτων - μελών του ΕΥΚ τον Σεπτέμβρη του 2019, ενάντια στην τροποποίηση του καταστατικού του Κέντρου χωρίς τη διεξαγωγή Καταστατικής Συνέλευσης και την προσπάθεια επιβολής Γενικού Κανονισμού, που επιδίωκε να νομιμοποιήσει τις καλπονοθευτικές πρακτικές του προεδρείου και να αποκλείσει τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης από τα ουσιαστικά καθήκοντά τους. Κάτω από τη μαζική αντίδραση των συνδικάτων, της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων του Κέντρου και των εργαζομένων της Καβάλας, αυτή η προσπάθεια δεν πέρασε.

«Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση και η εργοδοσία εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα του λαού, με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό να τσακίζει το εισόδημα, την εκτίναξη των τιμών στην Ενέργεια να φέρνει πιο κοντά τον "δύσκολο χειμώνα", το προεδρείο του ΕΥΚ Καβάλας και η πρόεδρός του βρήκε τον αντίπαλο!», σχολιάζει το ΠΑΜΕ. Και σημειώνει: «Αντίπαλός τους δεν είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις που πετάνε στον δρόμο τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια και τα Λιπάσματα Καβάλας, που ιδιωτικοποιούν το λιμάνι της Καβάλας, που αφήνουν χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους της πόλης χωρίς χειμερινό επίδομα ανεργίας, που έχουν καταργήσει την Κυριακή αργία για τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους».

«Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και οι διώξεις απέναντι σε όσους αγωνίζονται δεν θα περάσουν», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους αγωνιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ