Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΝΑΠΗΡΟΙ - ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ
Ούτε βήμα πίσω από το δικαίωμα σε δωρεάν βοηθήματα και φάρμακα

Παράσταση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης για τα αυτονόητα, όπως είναι η άμεση παροχή δωρεάν υπηρεσιών Υγείας, τεχνικών βοηθημάτων και φαρμάκων στους ανάπηρους και στους χρονίως πάσχοντες, πραγματοποίησαν χθες το πρωί στο υπουργείο Υγείας η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής και Νήσων.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης κατήγγειλαν το νέο νομοσχέδιο - έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη και απαίτησαν τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με την τελευταία ουσιαστικά να αρνείται να τους δεχτεί.

Και οι τραυματιοφορείς στο υπουργείο Υγείας

Παράλληλα οι συγκεντρωμένοι δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των τραυματιοφορέων, που διαδήλωναν και εκείνοι έξω από το υπουργείο Yγείας στο πλαίσιο 4ωρης στάσης εργασίας, απαιτώντας τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την άμεση κάλυψη των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων τραυματιοφορέων στα δημόσια νοσοκομεία με μόνιμους. Υπενθυμίζεται ότι οι κενές οργανικές θέσεις και στους τραυματιοφορείς ξεπερνούν το 50% στα δημόσια νοσοκομεία. Σήμερα μόνιμοι και συμβασιούχοι δεν ξεπερνούν τους 2.200 σε όλη τη χώρα, από τις 5.000 οργανικές θέσεις, με τις γνωστές σε όλους εικόνες - γιατροί, νοσηλευτές, σεκιούριτι, καθαρίστριες, συνοδοί ασθενών να αναγκάζονται να κάνουν τους τραυματιοφορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ