Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
Μεταφέρουν το Κάλεσμα συμπόρευσης και μαζικής συμμετοχής στην απεργία

Σε επιχείρηση τροφίμων στη Λάρισα
Σε επιχείρηση τροφίμων στη Λάρισα
Οι Κομματικές Οργανώσεις της Αττικής συνεχίζουν το πλατύ πολιτικό άνοιγμα με το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την εργατική τάξη, τον λαό, τη νεολαία, που βάζει στο επίκεντρο της συζήτησης την ανάγκη για: «Καμία αναμονή! Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής».

Χτες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με μεγάλη συμμετοχή από τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο συντήρησης της «Hellenic Train» στον Πειραιά, με ομιλητή τον Πέτρο Μαρκομιχάλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Πρόκειται για άλλον έναν χώρο που σημειώνει αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, που οι εργαζόμενοι και ειδικά οι νέοι είναι αντιμέτωποι με δυσμενείς συνθήκες εργασίας.

Εγινε αναφορά σε μερικά από τα πολλά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τον λαό, ενώ με βάση το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ αναδείχτηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης της πάλης των εργαζομένων, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ με πρώτο σταθμό τη συμμετοχή όλων στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και την απεργία της Τετάρτης στις 9 Νοέμβρη και την ανάλογη κλιμάκωση.

Με βάση και τον προβληματισμό των εργαζομένων, ιδιαίτερα μπροστά στον δύσκολο χειμώνα, τονίστηκε ότι πρέπει να γίνει υπόθεση όλων η αντίδραση και ο αγώνας για να μην πληρώσει πάλι ο λαός.

Αντίστοιχα τις προηγούμενες μέρες, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, επισκέφθηκε την επιχείρηση «ΜΕΤΡΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ» που δραστηριοποιείται στον κλάδο του Μετάλλου, σε έργα υποδομών που σχετίζονται με την Ενέργεια, στις εγκαταστάσεις της στη Μαγούλα.

Σε επιχείρηση στον κλάδο του Μετάλλου, στη Μαγούλα
Σε επιχείρηση στον κλάδο του Μετάλλου, στη Μαγούλα
Η Δ. Μανωλάκου στάθηκε, μεταξύ άλλων, στις πραγματικές αιτίες πίσω από την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια, που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα, πολύ πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Αποκάλυψε ότι μια σειρά από μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα μπορούσαν να εντάσσονταν στο ενεργειακό μείγμα, να αξιοποιούν τον εγχώριο λιγνίτη για την παραγωγή φθηνής για τον λαό ηλεκτρικής ενέργειας μαζί και με τις άλλες μορφές, οδηγούνται στην εκτίναξη του κόστους παραγωγής μέσα από την άνοδο των τιμών ρύπων λόγω της πολιτικής της Πράσινης Ανάπτυξης που προωθεί η ΕΕ, που αποδέχτηκαν και στήριξαν όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα και λόγω του ανταγωνισμού των μονοπωλίων στην Ενέργεια. Ανέπτυξε επίσης τις θέσεις του ΚΚΕ για τη σχεδιασμένη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πηγών Ενέργειας, με κεντρικό σχεδιασμό και με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και ανέδειξε την υποκρισία της κυβέρνησης με το «καλάθι του νοικοκυριού», την ώρα που αρνείται να υλοποιήσει όσα προτείνει το ΚΚΕ για μείωση των φόρων στα καύσιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης κ.λπ.

Παράλληλα, ανέδειξε τις μεγάλες κινητοποιήσεις που γίνονται από εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη για τα ίδια ζητήματα και κάλεσε τους εργαζόμενους να μη δείξουν στάση αναμονής μπροστά στις εξελίξεις, αλλά να οργανωθούν, να διεκδικήσουν και να δείξουν τη δύναμή τους, με πρώτο βήμα την απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Σύσκεψη με εργαζόμενους στον Σιδηρόδρομο της Θεσσαλονίκης

Στο εργοστάσιο συντήρησης της «Hellenic Train»
Στο εργοστάσιο συντήρησης της «Hellenic Train»
Πλούσια συζήτηση με εργαζόμενους και στον Σιδηρόδρομο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σύσκεψης που οργάνωσε η ΚΟΒ Σιδηροδρομικών του ΚΚΕ.

Εισηγητικά μίλησε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, για την πρόταση του Κόμματος σε αυτές τις συνθήκες και για τη στρατηγική σημασία του σιδηροδρόμου. Ανέδειξε πως μπορούν οι εργαζόμενοι με το αγωνιστικό παράδειγμά τους να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους αλλά και για Σιδηρόδρομο με σκοπό να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο Αρης Μερκενίδης, πρόεδρος του κλαδικού σωματείου Οδηγών - Πωλητών και Βοηθών Β. Ελλάδας και απολυμένος εργαζόμενος από την επιχείρηση «Μαλαματίνα», ο οποίος αναφέρθηκε στην πείρα και τα συμπεράσματα που προσφέρονται από τον παλικαρίσιο αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο, αλλά και στη δύναμη της αλληλεγγύης της εργατικής τάξης, λέγοντας ότι «με την αλληλεγγύη των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς μπορούμε να βγούμε νικητές».

Ακολούθησε συζήτηση με επίκεντρο την κλιμάκωση της πάλης των εργαζομένων, μπροστά στην απεργία, για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με αυξήσεις πάνω από την ακρίβεια και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Τονίστηκε ότι ο αγώνας των εργαζομένων στον Σιδηρόδρομο θα είναι πιο αποτελεσματικός όταν ενωθεί με αυτόν όλου του λαού στην πανελλαδική απεργία.

Περιοδεία σε εργοστάσιο του κλάδου των Τροφίμων στη Λάρισα

Περιοδεία στην εταιρεία επεξεργασίας προϊόντων κρέατος «Papageorgiou Food Service», στο εργοστάσιο «Ολυμπος» πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες και η ΚΟΒ Τροφίμων Λάρισας, με επικεφαλής τον Αλέξη Ζορμπά, μέλος του Γρ. Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πληθώρα προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, με τους χαμηλούς μισθούς, την εντατικοποίηση της εργασίας, αλλά και την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.

Το κλιμάκιο της ΚΟΒ Τροφίμων ανέδειξε ότι πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα είναι η πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά κυβερνήσεις, η οποία θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. Τόνισαν ακόμα ότι την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι και ειδικά στον συγκεκριμένο κλάδο καταγράφουν ρεκόρ κερδών, οι εργάτες που παράγουν όλο αυτόν τον πλούτο δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, αν θα έχουν δουλειά, αν θα μπορούν να ανταποκριθούν στο πανάκριβο κόστος διαβίωσης, ακόμα και αν θα γυρίσουν στο σπίτι τους την ίδια μέρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, τονίστηκε ότι δεν υπάρχει ώρα για αναμονή «λύσεων» από τα πάνω, αντίθετα χρειάζεται οι εργάτες να μπουν μπροστά για να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους, δυναμώνοντας τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. Σε αυτό το πλαίσιο, τα στελέχη του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργάτες να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις, μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απέρριψαν ξανά τις τροπολογίες του ΚΚΕ για να προστατεύσουν τα κέρδη των ομίλων (2022-12-22 00:00:00.0)
Πολυήμερη απεργία στα διυλιστήρια (2022-10-05 00:00:00.0)
Ψευδεπίγραφη αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και συνέχεια του αποπροσανατολισμού (2022-05-13 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος με συνενοχή από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (2022-03-11 00:00:00.0)
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε διάφορους κλάδους (2018-04-04 00:00:00.0)
Επίσκεψη αλληλεγγύης στους απεργούς της «Coca Cola» (2014-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ