Τρίτη 29 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Λιγότερες δαπάνες για τρόφιμα από 9 στους 10

Περίπου 9 στους 10 καταναλωτές (87%) δηλώνουν ότι την περίοδο των Χριστουγέννων θα ξοδέψουν λιγότερα για καταναλωτικά προϊόντα ή δεν θα αυξήσουν τις δαπάνες τους για τις οικογένειές τους, ενώ το 41% δηλώνει ότι θα ξοδέψει λιγότερα σε δώρα για φίλους. Αυτό προκύπτει από την τελευταία έκδοση της έρευνας της ΕΥ, Future Consumer Index (FCI), που διεξήχθη μεταξύ 23 Σεπτεμβρίου και 14 Οκτωβρίου 2022, με τη συμμετοχή περισσότερων από 21.000 καταναλωτών.

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την οικονομία εξακολουθούν να κυριαρχούν. Το 92% των ερωτηθέντων ανησυχούν πολύ ή μέτρια για την οικονομία της χώρας τους, ενώ το 87% ανησυχούν για τα προσωπικά οικονομικά τους. Το 89% δηλώνουν ότι σκοπεύουν να ξοδέψουν λιγότερα ή να μην αυξήσουν τις δαπάνες τους για τις οικογένειές τους αυτές τις γιορτές, ενώ το 41% θα ξοδέψουν λιγότερα σε δώρα για φίλους. Αισθητή μείωση αναμένεται, επίσης, στις δαπάνες των νοικοκυριών για παραλαβή (take out) και παράδοση έτοιμου φαγητού από έξω (delivery), καθώς το 42% των ερωτηθέντων σχεδιάζουν να ξοδέψουν λιγότερα στους επόμενους τρεις έως τέσσερις μήνες.

Οι ερωτηθέντες δηλώνουν επίσης πως σχεδιάζουν να γιορτάσουν στο σπίτι φέτος, με το 50% από αυτούς να σκοπεύουν να ξοδέψουν λιγότερα αυτή την εορταστική περίοδο, μειώνοντας τις εξόδους και περιορίζοντας τις δαπάνες για φαγητό και ποτό. Το 41% των ερωτηθέντων ανησυχούν ιδιαίτερα για τα χρέη του νοικοκυριού τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ