Τρίτη 29 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Ανακοινώσεις για «σχέδιο πραξικοπήματος» από «τρομοκρατική ομάδα»

Μια περίεργη υπόθεση, σχεδίων πραξικοπηματικής ανατροπής της κυβέρνησης της Γερμανίας από «ύποπτη τρομοκρατική ομάδα» που εξαρθρώθηκε εδώ και μήνες, ανακοίνωσαν οι γερμανικές δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου (BGH), ειδικός αστυνομικός από το Εγκληματολογικό Τμήμα της Ρηνανίας - Παλατινάτου «συνεργαζόταν» με την εν λόγω οργάνωση το διάστημα Νοεμβρίου 2021 - Απριλίου 2022.

Αναφέρεται ότι η οργάνωση σχεδίαζε την απαγωγή του υπουργού Υγείας, Κ. Λάουτερμπαχ, ενώ αυτός θα βρισκόταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή, καθώς και μια γενικευμένη διακοπή ηλεκτροδότησης διάρκειας δύο βδομάδων, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πραξικόπημα. Στα σχέδια περιλαμβανόταν και ταξίδι εκπροσώπων της οργάνωσης στον ρωσικό θύλακα Καλίνιγκραντ, για να ζητήσουν συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλ. Πούτιν.

Τέσσερις Γερμανοί που φέρονται να εκπονούσαν αυτά τα σχέδια συνελήφθησαν τον περασμένο Απρίλιο, αφού ένας απ' αυτούς συνάντησε τον μυστικό αστυνομικό και συζήτησε μαζί του μια συμφωνία για όπλα σε διάφορα σημεία της χώρας. Σε αστυνομικές έρευνες αναφέρεται ότι κατασχέθηκε πλήθος όπλων και πυρομαχικών. Τον Οκτώβριο συνελήφθη άλλο ένα άτομο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ