Τρίτη 29 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
«Τον δρόμο των εργατικών - λαϊκών αγώνων, της ανατροπής μπορούμε να τον βαδίσουμε μαζί!»

Μαζική συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα

RIZOSPASTIS

Σε εκδήλωση των Κομματικών Οργανώσεων Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ, στην κατάμεστη πολυγωνική αίθουσα του 5ου ΓΕΛ της πόλης, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, το περασμένο Σάββατο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι Βάλια Κυργιάκη, άνεργη μητέρα, Σούζη Μαγουλιάνου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, και Κώστας Μπαμπανιώτης, από τη Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην εταιρεία «Skroutz».

Παραβρέθηκε ο πανεπιστημιακός Κώστας Γουλιάμος, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών.

Στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε μεταξύ άλλων ότι το ΚΚΕ απλώνει το χέρι σε όλους όσοι δεν συμβιβάζονται με τη σημερινή κατάσταση, δεν παραιτούνται, θέλουν να ζήσουν μια καλύτερη ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, υπογραμμίζοντας πως «τον δρόμο των εργατικών - λαϊκών αγώνων, τον δρόμο της ανατροπής μπορούμε να τον βαδίσουμε μαζί!».

Σημείωσε πως «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής. Και το ΚΚΕ είναι το κόμμα που μπαίνει μπροστά για να γίνει πράξη αυτό το σύνθημα. Με την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, παντού». Πρόσθεσε ότι «γίνεται πράξη στη μάχη ενάντια στους πλειστηριασμούς, όπως συνέβη στου Ζωγράφου κι αλλού, όπου ακούγεται δυνατά: Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός», επισημαίνοντας τις ευθύνες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για την άθλια νομοθεσία των πλειστηριασμών. Αναφέρθηκε στους αγώνες στις λαϊκές γειτονιές για να μην υπάρχουν οικογένειες που κρυώνουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, ή να ξεπαγιάζουν οι μαθητές την ώρα που θα κάνουν μάθημα, ενώ σημείωσε: «Καμιά αστική κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενεργειακή φτώχεια, εντός της απελευθερωμένης αγοράς της Ενέργειας και της απολιγνιτοποίησης που φέρνει η "πράσινη μετάβαση", αλλά και οι πολεμικές κυρώσεις».

«Ναι, υπάρχει φως στο τούνελ, υπάρχει προοπτική για τον λαό. Κι αυτή μπορεί να φωτιστεί με ένα νέο αγωνιστικό ξεκίνημα, με αλλαγή ρότας, σκέψης και δράσης, άλλη επιλογή», υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Τόνισε πως «απευθυνόμαστε ακόμα και σε όσους, ανεξάρτητα ποια κόμματα έχουν στηρίξει, δεν βλέπουν ακόμα την προοπτική στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες. Εκτιμούν όμως τη συνέπεια, την αγωνιστικότητα του ΚΚΕ. Τους λέμε να σκεφτούν: Θα ήταν ίδια η κατάσταση για την εργατική τάξη, τον λαό, αν το ΚΚΕ είχε περισσότερες δυνάμεις στα σωματεία, στους συλλόγους, στους δήμους και στις Περιφέρειες, στη Βουλή;

Να σκεφτούν, τι θα μπορούσε να κάνει το ΚΚΕ αν είχε, για παράδειγμα, όχι 15 βουλευτές, αλλά περισσότερους για να βρεθούν στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, μπροστά στα εργατικά - λαϊκά προβλήματα, όπως συνέβη με τον βουλευτή του ΚΚΕ στο σπίτι στου Ζωγράφου που κράτος και αστυνομία για λογαριασμό των αρπακτικών funds επιχείρησαν να πετάξουν στον δρόμο μια χαμηλοσυνταξιούχο; Τι θέλουν; Περισσότερους Κατσώτηδες ή περισσότερους Πάτσηδες; Με τον λαό ή με τα αρπαχτικά της περιουσίας του;».

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ από την εκδήλωση στη Ν. Ιωνία θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο του «Ριζοσπάστη»

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ