Τρίτη 29 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Σε ρόλο «πλασιέ» στο Λονδίνο

Οι σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται στη χώρα μας, χάρη στο αντεργατικό νομοθετικό πλέγμα προς όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, ήταν το κυρίως «μενού» της επίσκεψης του Κυρ. Μητσοτάκη στο Λονδίνο.

Ο πρωθυπουργός ήταν χτες το πρωί ο κεντρικός ομιλητής στο «Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο», που διοργάνωσαν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η «Morgan Stanley», όπου διαφήμισε τον επενδυτικό «παράδεισο» που βασικά διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις για χάρη των μονοπωλιακών ομίλων, και φυσικά σε βάρος του λαού και των εργαζομένων.

Σύμφωνα, άλλωστε, με το Μαξίμου τόνισε «την ανάδειξη της χώρας μας σε επενδυτικό προορισμό, τα γεωπολιτικά και ενεργειακά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, τα διλήμματα των εκλογών και τους κεντρικούς πολιτικούς στόχους για τα επόμενα χρόνια».

Μπροστά και στις εκλογές, διεκδικώντας τον τίτλο του καλύτερου διαχειριστή για τις υποθέσεις του κεφαλαίου, είπε ότι «μόλις επιλυθεί αυτό το ζήτημα», αναμένει «νέα ώθηση του ενδιαφέροντος των επενδυτών στην Ελλάδα», διαβεβαιώνοντάς τους πως δεν θα υπάρξει πολιτική «αστάθεια» και πως «δεν θα πρέπει το ενδεχόμενο διπλών εκλογών να ανησυχήσει τους επενδυτές», με βάση φυσικά και το «κοινό πρόγραμμα» όλων των αστικών κομμάτων.

Αναπτύσσοντας πλευρές του, έθεσε ως «προτεραιότητες» της επόμενης 4ετίας τον «ψηφιακό μετασχηματισμό» της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, την «απόκτηση νέων δεξιοτήτων, εκπαιδεύοντας το εργατικό δυναμικό μας», όπως και τον ρόλο της Ελλάδας για την «απομάκρυνση από το ρωσικό φυσικό αέριο», «σε δύο επίπεδα: Πρώτον, ως κόμβος υγροποιημένου φυσικού αερίου» και, «επίσης, η Ελλάδα για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια ερευνά αν έχει δικούς της φυσικούς πόρους σε ό,τι αφορά κοιτάσματα υδρογονανθράκων». Παρέπεμψε σχετικά στις έρευνες της «ExxonMobil» και της «Hellenic Energy» νοτιοδυτικά της Κρήτης και της Πελοποννήσου. Επισήμανε παράλληλα ότι η Ελλάδα αποτελεί «πρωτοπόρο» στη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα, την οποία έχει πληρώσει πανάκριβα ο λαός.

Παραπέρα, είχε συναντήσεις με επενδυτές και στελέχη επιχειρήσεων, ενώ χτες το απόγευμα συναντήθηκε, σε «θερμό κλίμα», όπως λένε από το Μαξίμου, με τον βασιλιά Κάρολο. Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη συνάντησή τους, πριν από τον θάνατο της Ελισάβετ, ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει τεχνογνωσία από τον Κάρολο σχετικά με την επιχειρηματική αξιοποίηση των κτημάτων του Τατοΐου, για τα οποία ο Κάρολος φέρεται πως είχε εκδηλώσει «προσωπικό ενδιαφέρον».

Τέλος, το βράδυ, ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε στο London School of Economics με αφορμή την 25η επέτειο της ίδρυσης του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE.

Σημειωτέον, το Σάββατο, περιοδεύοντας στην Καλλιθέα, ο Μητσοτάκης «μύρισε» εκλογές, ενώ επανέλαβε το δίλημμα που θέτει η ΝΔ ενόψει της κάλπης, για το αν η χώρα, όπως υποστήριξε, θα πάει μπροστά ή θα γυρίσει πίσω, υπονοώντας τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όταν κυβερνάει με νόμους της προηγούμενης κυβέρνησης, π.χ. πλειστηριασμοί, και η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση έχει ψηφίσει το 50% των κυβερνητικών νομοσχεδίων!

Ισχυρίστηκε εξάλλου ότι «η χώρα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διακινδυνεύσουμε την πολύ μεγάλη πρόοδο την οποία έχουμε πετύχει», για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ επιχειρώντας να παρουσιάσει ότι η «πρόοδος» για το κεφάλαιο αποτελεί προϋπόθεση για τις λαϊκές ανάγκες ισχυρίστηκε πως η βελτίωση της κερδοφορίας των ομίλων «σημαίνει ότι μπορούμε να δημιουργούμε ένα πλεόνασμα, το οποίο μπορούμε να επιστρέψουμε στην κοινωνία μέσα από στοχευμένα μέτρα στήριξης», δηλαδή στοχευμένα ψίχουλα από τους φτωχούς στους φτωχότερους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ