Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2022 - Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Αυτές είναι οι «ευρωπαϊκές αξίες» που εφαρμόζουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

«Πληρώνεις ακόμη περισσότερα ΕΣΥ για να κερδίσουν οι μεγάλοι κλινικάρχες και τα μεγαθήριά της: Αυτόν τον τίτλο να βάλετε στο νομοσχέδιο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Εκανε λόγο για «απανθρωπιά πλήρη», συμπληρώνοντας πως «στην πανδημία τούς ονομάζατε ήρωες» τους υγειονομικούς, αλλά «τα παράσημα, το χρήμα το δώσατε στους κλινικάρχες». Πρόσθεσε ότι η έννοια του «κόστους - οφέλους» στην Υγεία «ήρθε» την περίοδο των μνημονίων και συνεχίζεται σήμερα. «Αυτές είναι οι ευρωπαϊκές αξίες που υπερασπίζεστε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ», είπε, με αφορμή τις διακηρύξεις του Αλ. Τσίπρα ότι θα επαναφέρουν στην Ελλάδα «τις ευρωπαϊκές αξίες». Αυτές τις «ευρωπαϊκές αξίες» εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, τόνισε ο Θ. Παφίλης.

Ο Μανώλης Συντυχάκης, δείχνοντας με συγκεκριμένα στοιχεία ότι οι μόνοι που τρίβουν τα χέρια τους είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, αναφέρθηκε στις τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία της Κρήτης, όπως το Βενιζέλειο, με τα υποστελεχωμένα τμήματα των Επειγόντων Περιστατικών, Μαιευτικής, Χειρουργείων, Αναισθησιολογικού, Αιματολογικής κ.ά. «Υπάρχουν 13.000 χειρουργεία σε αναμονή σε ολόκληρη την Κρήτη» γι' αυτό και «η ιδιωτική κλινική του Ηρακλείου "Euromedica", που πέρασε πριν από τρία χρόνια στην ιδιοκτησία ενός από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ευρώπη, αναβάθμισε πρόσφατα τα χειρουργεία της με προηγμένες τεχνολογίες».

Αντίστοιχα η Μ. Κομνηνάκα αναφέρθηκε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, που το επισκέφτηκε πρόσφατα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μ. Γκάγκα, και το βρήκε ...υπερστελεχωμένο, όταν οι ελλείψεις είναι τεράστιες σε όλες τις ειδικότητες και «η μαγνητική τομογραφία στο Νοσοκομείο γίνεται μόνο σε νοσηλευόμενους και όχι σε εξωτερικούς ασθενείς. Την ίδια στιγμή, οι ασθενείς έχουν μια "επιλογή", να κάνουν ουρά στα ιδιωτικά ακτινοδιαγνωστικά του νησιού, που κάνουν "χρυσές δουλειές" πάνω σ' αυτό το κενό που αφήνει το δημόσιο σύστημα Υγείας». Αναφέρθηκε ακόμα στην απαράδεκτη απόφαση για διακοπή της 24ωρης και 7ήμερης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, αφού πρώτα όλες οι κυβερνήσεις το αποψίλωσαν εντελώς από γιατρούς.

Η Λιάνα Κανέλλη σημείωσε ότι η κυβέρνηση διαμορφώνει ένα σύστημα Υγείας όμοιο με αμερικάνικο σίριαλ, όπου διεξάγονται μάχη των ασθενών να εξασφαλίσουν χρήματα για τη νοσηλεία τους και μάχη των γιατρών να εξασφαλίσουν χορηγούς για να λειτουργούν τα νοσοκομεία. Οπως σημείωσε, η κυβέρνηση καταργεί τόσο την έννοια της δημόσιας ασφάλισης όσο και της δημόσιας περίθαλψης, σπρώχνοντάς τα μαζί στον ιδιωτικό τομέα. Οσο για το περιβόητο επιχείρημα της «ελεύθερης επιλογής», τόνισε ότι ελεύθερος άνθρωπος είναι αυτός που έχει εξασφαλισμένες τις ανάγκες του, όπως είναι η Υγεία, και όχι να ζει σε μια κοινωνία - ζούγκλα, στην οποία επικρατεί ο πιο ισχυρός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ