Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2022 - Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εμπρακτα στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη

Κόντρα στην κοροϊδία και στα ψίχουλα των κυβερνήσεων, η δημοτική αρχή στηρίζει με όλα τα μέσα όσους σήμερα το έχουν ανάγκη.

Μέσω της Αντιδημαρχίας Υγείας και Πρόνοιας και του Κοινωνικού Οργανισμού του δήμου, παράγουμε ένα τεράστιο έργο για να καταφέρουμε να κρατήσουμε όρθιο τον λαό της πόλης μας. Στηρίζουμε τους συνδημότες μας με κάθε μέσο, ώστε να κρατηθεί το ηθικό τους ψηλά, για να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τη ζωή και το μέλλον τους.

Ανάμεσα στα άλλα, λειτουργούμε

- 15 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και το Δημοτικό Βρεφοκομείο. Συνολικά δημιουργήσαμε 250 νέες θέσεις για βρέφη.

- Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων και Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας, μία πρότυπη δομή, χωρίς εμπλοκή ιδιωτών, ΜΚΟ και ΚοινΣΕπ.

- 6 δομές «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίες ειδικά την περίοδο της πανδημίας έφεραν εις πέρας ένα τιτάνιο έργο, φτάνοντας καθημερινά σε εκατοντάδες συνδημότες μας που είχαν ανάγκη.

- Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, ο οποίος στηρίζει, για όσο διάστημα χρειαστεί, τις γυναίκες που έχουν ανάγκη προστασίας, μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους.

- 4 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

- 2 ΚΔΑΠ Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Κάθε χρόνο από το 2015 ο αποκριάτικος χορός του δημάρχου είναι αφιερωμένος στα παιδιά, στους γονείς και στους εργαζόμενους του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΚΟΜΑΙΘΩ» και ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Αμπετ Χασμάν».

- 2 Θερινά ΚΔΑΠ (ημερήσιες θερινές κατασκηνώσεις).

- Γραφείο ΑμεΑ, το οποίο στηρίζει πολύμορφα τα άτομα με αναπηρία.

- Κοινωνικό Παντοπωλείο, από το οποίο γίνονται διανομές σε περίπου 800 οικογένειες, καθώς και σε άλλες ευπαθείς ομάδες, Ρομά, μετανάστες κ.λπ.

- Δομή συσσιτίου, από την οποία εξυπηρετούνται περίπου 190 άτομα, με 2.500 μερίδες φαγητό εβδομαδιαία.

- Παράρτημα Ρομά, που παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες στην κοινότητα των Ρομά, η οποία βρίσκεται σταθερά στο περιθώριο λόγω των κυβερνητικών πολιτικών.

- 3 Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), τα οποία παρέχουν υπηρεσίες σε πλήθος ηλικιωμένων.

Νερό κοινωνικό αγαθό

Καθαρό και ποιοτικά ελεγμένο για την κάλυψη των αναγκών του πατραϊκού λαού.

Από το 2014 μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν μειώσεις του τιμολογούμενου νερού και των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΠ σε ποσοστό 35% - 50%. Τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΠ εξακολουθούν να είναι φτηνότερα σε σχέση με άλλες ΔΕΥΑ.

Κατηγορίες που εντάσσονται στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ: Δικαιούχοι Κοινωνικού Παντοπωλείου, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, μακροχρόνια άνεργοι, δικαιούχοι ΚΕΑ, κατοικίες πλησίον Ξερόλακκας και Βιολογικού Καθαρισμού. Οι ωφελούμενες οικογένειες φτάνουν τις 7.000.

Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού (ΕΕΝ)

Με το έργο επέκτασης των ΕΕΝ θα επιτευχθεί διπλασιασμός της δυναμικότητας της υφιστάμενης εγκατάστασης επεξεργασίας νερού της ΔΕΥΑΠ, άρτια επεξεργασία νερού από το φράγμα Πείρου - Παραπείρου, με νέα γραμμή, βελτίωση της υφιστάμενης γραμμής επεξεργασίας νερού.

Προχωράμε στη δημιουργία νέου σύγχρονου διυλιστηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ