Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2022 - Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαζί με τον λαό δίνουμε καθημερινές μάχες και αγώνες

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε δημοτική αρχή βάλαμε σαν προτεραιότητα την ανάπτυξη αγώνων για να έχουν όλοι σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Σταθήκαμε στο πλευρό των ανέργων της πόλης μας, παλέψαμε μαζί τους. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τη συγκλονιστική πορεία 10 ημερών από την Πάτρα στην Αθήνα με τα πόδια με σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».

Ομως δεν μείναμε μόνο εκεί. Προχωρήσαμε μαζί με δεκάδες φορείς, σωματεία και συλλόγους σε μεγάλη κινητοποίηση από την Πάτρα στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου επιμένοντας στη διεκδίκηση «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».

Παλέψαμε μαζί για άμεση χρηματοδότηση του δήμου Πατρέων από το κράτος και την κυβέρνηση για να πληρωθούν οι εκατοντάδες συμβασιούχοι του δήμου που παραμένουν στη δουλειά μετά από δικαστικές αποφάσεις. Απαιτήσαμε να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στις υπηρεσίες του δήμου μας με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

Διεκδικήσαμε την άμεση απόδοση στον δήμο των 67 εκατ. ευρώ που δεν δίνει η κυβέρνηση στον δήμο από την ετήσια χρηματοδότηση, την απόδοση του Ριγανόκαμπου, την υπογειοποίηση του τρένου, την άμεση αποζημίωση των πυρόπληκτων της περιοχής μας κ.ά. Με αυτές τις διεκδικήσεις πραγματοποιήσαμε μια μεγάλη κινητοποίηση με όλα τα μέσα από την Πάτρα στην Αθήνα και συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Μια πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από 131 φορείς, σωματεία και συλλόγους της πόλης μας.

Προτεραιότητά μας η υγεία των παιδιών μας. Με μπροστάρη τη δημοτική αρχή παλέψαμε να κρατηθεί ζωντανό το μοναδικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο όλης της Δυτικής Ελλάδας. Παλέψαμε μαζί με την ΕΙΝΑ, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και άλλους φορείς ενάντια στο κλείσιμο και τη συρρίκνωση του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων. Απαιτήσαμε την αναβάθμισή του, την άμεση λειτουργία όλων των κλινικών και τμημάτων, την πρόσληψη προσωπικού, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και μηχανημάτων, τη δημιουργία σύγχρονης ΜΕΘ Παίδων.

Δώσαμε μάχη με κάθε τρόπο για να σταθεί όρθιος και δυνατός ο πατραϊκός λαός μέσα στην πανδημία. Πήραμε μια σειρά από μέτρα μέσω των υπηρεσιών μας για στήριξη των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, των αυτοαπασχολουμένων και μικρών επαγγελματιών, των ηλικιωμένων. Ταυτόχρονα, διεκδικήσαμε μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας μας, άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Πάτρας, άμεση επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος. Συμμετείχαμε στη μεγάλη πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας μαζί με 86 ακόμη φορείς και συλλόγους.

Δεν ανεχόμαστε να υπάρχουν σήμερα οικογένειες χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Παλεύουμε για άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων παροχών ρεύματος και διαγραφή χρεών.

Να σταματήσουν άμεσα όλες οι διακοπές ρεύματος.

Μαζί με τον λαό, την Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και άλλους φορείς παλέψαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στην εγκατάσταση πυρηνικών στην περιοχή μας, ενάντια στην αξιοποίηση των Βάσεων σε Ανδραβίδα και Αραξο ως ορμητήρια και Βάσεις των ΝΑΤΟικών δυνάμεων.

Παλέψαμε ενάντια στον ελλιμενισμό μεγάλης ΝΑΤΟικής δύναμης και μάλιστα με Τούρκο διοικητή στο λιμάνι της Πάτρας.

...υπερασπιζόμαστε τη ζωή, τη λαϊκή περιουσία και τον φυσικό πλούτο του τόπου μας

Με τους κατοίκους της πόλης μας δώσαμε μάχες για την προστασία του φυσικού πλούτου και της λαϊκής περιουσίας από φυσικές καταστροφές. Ημασταν στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην πόλη μας, στηρίξαμε όμορους δήμους στους οποίους ξέσπασαν μεγάλες φωτιές, βρεθήκαμε στο πλευρό των πυροσβεστών που έδιναν δύσκολες μάχες. Ανταποκριθήκαμε άμεσα στις πλημμύρες στην περιοχή μας.

Κόντρα σε κυβερνήσεις και κράτος που δεν παίρνουν μέτρα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, προχωρήσαμε σε εξοπλισμό των υπηρεσιών μας με κατάλληλα μέσα και οχήματα, αγορά νέων οχημάτων, τοποθέτηση δεξαμενών, συντήρηση και τοποθέτηση νέων πυροσβεστικών κρουνών, στήριξη των εθελοντικών ομάδων πυροπροστασίας και κατάσβεσης, καθαρισμό φρεατίων και ρεμάτων.

Με μπροστάρη τη δημοτική αρχή συγκροτήσαμε Επιτροπές Πυρόπληκτων και Πλημμυροπαθών, διεκδικήσαμε άμεση καταγραφή των ζημιών και άμεση αποζημίωση στο 100% όλων των πληγέντων.

Οι εργαζόμενοι του δήμου μας κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια και σε έκτακτες περιπτώσεις όπως οι πλημμύρες και οι πυρκαγιές, όπου μαζί με τα μηχανήματα του δήμου βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή αποκατάστασης ζημιών, έδειξαν την ετοιμότητα, την επάρκειά τους και σε αυτόν τον τομέα.

Θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε κάθε εργαλείο και «χαραμάδα», ώστε να υλοποιούνται έργα που αφορούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες,


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ