Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών ξέσπασαν την Κυριακή στην επαρχία Σουέιντα, όπου κατοικούν κυρίως Δρούζοι, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός διαδηλωτή και ενός αστυνομικού και τον τραυματισμό άλλων 7. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την άσχημη οικονομική κατάσταση στη Συρία και τους χειρισμούς της κυβέρνησης του Προέδρου Μπασάρ Ασαντ. Μέρος του πλήθους εισέβαλε στο κτίριο του επαρχείου προκαλώντας ζημιές σε υποδομές και κλέβοντας φακέλους.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Στην απέλαση του Μαχμούτ Τατ στην Τουρκία προχώρησε η κυβέρνηση της Σουηδίας, μετά από σχετικό αίτημα της Αγκυρας και ενώ συνεχίζονται τα παζάρια της «αντιτρομοκρατικής» τους συνεργασίας, ως όρου και για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Ο Τατ φέρεται να είναι μέλος του PKK και έχει καταδικαστεί στην Τουρκία σε φυλάκιση 6,5 ετών.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Εντ. Σνόουντεν, Αμερικάνος, πρώην συμβασιούχος της υπηρεσίας πληροφοριών NSA, που αποκάλυψε το εύρος της κατασκοπείας των επικοινωνιών από την υπηρεσία εντός και εκτός ΗΠΑ, υπεραμύνθηκε της απόφασής του να αποκτήσει τη ρωσική υπηκοότητα, για την οποία δέχθηκε επικρίσεις. «Βρίσκομαι στη Ρωσία επειδή ο Λευκός Οίκος ακύρωσε εσκεμμένα το διαβατήριό μου, για να με μετατρέψει σε αιχμάλωτο εδώ». Ο Πρόεδρος της Ρωσίας αποφάσισε να του δώσει τη ρωσική υπηκοότητα τον Σεπτέμβρη, ενώ το ρωσικό διαβατήριο εκδόθηκε την περασμένη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ