Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ξαναζεσταμένη σούπα η «εναλλακτική και δίκαιη» πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Κάλεσμα στον λαό της Δυτικής Μακεδονίας να κάνει στην άκρη τις προεκλογικές υποσχέσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων - που καλλιεργούν στάση αναμονής, με τον λαό στο παρασκήνιο - και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ απευθύνει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του Κόμματος, με αφορμή την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα σε Φλώρινα και Καστοριά αυτήν τη βδομάδα.

«Ο κ. Τσίπρας επιδίωξε να σερβίρει την "ξαναζεσταμένη σούπα" της δήθεν "εναλλακτικής και δίκαιης" πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει και των επερχόμενων εκλογών. Απέδωσε το τεράστιο κύμα ακρίβειας και την αδυναμία του λαού της Δυτικής Μακεδονίας να ζεστάνει τα σπίτια του στην "αισχροκέρδεια" και στα "υπερκέρδη" που δεν φορολογεί η κυβέρνηση, δίνοντας άλλοθι στην πολιτική της απελευθέρωσης της Ενέργειας, στη στρατηγική της "πράσινης μετάβασης" και τη θέσπιση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του "Αγίου Δισκοπότηρου" της κερδοφορίας των ενεργειακών ομίλων, που έχουν τη σφραγίδα και της πολιτικής του κόμματός του», τονίζει η ΕΠ Δυτ. Μακεδονίας και προσθέτει:

«Αλλωστε, αν ο κ. Τσίπρας ήθελε όντως σήμερα οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να μην είναι "πολίτες δεύτερης κατηγορίας" και η Δυτική Μακεδονία "μαύρη κηλίδα στον χάρτη", αντί να προτείνει μέτρα "ασπιρίνες", στα "προβλεπόμενα επίπεδα της ΕΕ" και των δημοσιονομικών αντοχών, θα μπορούσε να υπερψηφίσει την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στην Ολομέλεια της Βουλής στις 6 Δεκέμβρη, για την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στην ύδρευση, στις τηλεπικοινωνίες, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο για οικιακή χρήση. Αυτό θα ήταν πραγματική ανακούφιση για τον λαό της Δυτικής Μακεδονίας, που ξεπαγιάζει τον χειμώνα».

Καταλήγοντας, επισημαίνει: «Η πραγματική "πολιτική αλλαγή" που δήθεν ευαγγελίζεται ο κ. Τσίπρας μπορεί να έρθει μόνο αν ο λαός βγει στο προσκήνιο, οργανώνοντας τον αγώνα του "από τα κάτω". Ο λαός να συνταχθεί στον αγώνα, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στα τρόφιμα και των ειδικών φόρων στην Ενέργεια, ξήλωμα των "εργαλείων" που τον ξεζουμίζουν, όπως το Χρηματιστήριο Ενέργειας, το εμπόριο ρύπων, σε σύγκρουση με την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της. Σε αυτόν τον δρόμο ο λαός θα έχει "μέλλον και προοπτική", ανοίγοντας τον δρόμο για τη λαϊκή αντεπίθεση για όσα δικαιούται και μπορεί να απολαύσει τον 21ο αιώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ