Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με το ΚΚΕ στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες του παιδιού

  • Εκδήλωση την Κυριακή 11 Δεκέμβρη στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «Wyndham»
  • Για τη σημασία της πρωτοβουλίας και το περιεχόμενο της εκδήλωσης μιλάει στον «Ριζοσπάστη» η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ καλεί την Κυριακή 11 Δεκέμβρη στις 11 π.μ. σε εκδήλωση με θέμα «Με το ΚΚΕ στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες του παιδιού», στο ξενοδοχείο «Wyndham» (Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Μεταξουργείο). Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, και θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από εκπροσώπους φορέων και ειδικούς επιστήμονες.

Θα παρέμβουν οι:

- Κώστας Μπουντόλος, καθηγητής στη Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ, με θέμα: «Ο ρόλος της φυσικής αγωγής στην ανάπτυξη του παιδιού».

- Νάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών, με θέμα: «Η σημασία της αισθητικής αγωγής και των τεχνών στη διαμόρφωση ισόρροπης και ολόπλευρα αναπτυσσόμενης προσωπικότητας του παιδιού».

- Παναγιώτης Κατηφές, κοινωνιολόγος, σύμβουλος εξαρτήσεων, πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ, με θέμα: «Ενδοσχολικός εκφοβισμός και νεανική παραβατικότητα: Αιτίες και αντιμετώπιση».

- Γεωργία Γκούφα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, με θέμα: «ΚΝΕ - σχολείο διαπαιδαγώγησης νέων ανθρώπων».

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την πρώτη εμφάνιση της παιδικής χορωδίας «κόκκινο Αερόστατο».

***

«Για όλα τα παιδιά, για τα παιδιά μας αξίζει να μπούμε στον αγώνα. Σε έναν αγώνα που θα βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών για μόρφωση, υγεία, αθλητισμό, πολιτισμό, για να μη λείψουν από κανένα παιδί η σωστή διατροφή, το ζεστό σπίτι, η ασφάλεια και η φροντίδα. Για να μη λείψει από κανένα παιδί... η παιδική ηλικία.

Με τη μαχητική μας στάση διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας, κάνουμε τα ίδια μαχητές ζωής!», αναφέρει στο κάλεσμά της η ΚΟ Αττικής.

Για τη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας αυτήν την περίοδο, η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος της ΚΕΟΕ και του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» επισημαίνει: «Το τελευταίο διάστημα δυστυχώς όλο και πιο συχνά έρχεται στην επικαιρότητα η ανάγκη για την προστασία του παιδιού. Περιστατικά που μας σφίγγουν το στομάχι όπως αυτό με τον 11χρονο μαθητή στις Σέρρες δεν χωρούν καμία ανοχή. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από "σωτήρες". Οι ιθύνοντες ρίχνουν το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον. Η κυβέρνηση στον δήμο, ο δήμος στα στελέχη της Εκπαίδευσης. Το ΚΚΕ μέσα και από αυτήν την εκδήλωση απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης με τους εργαζόμενους για να κάνουν υπόθεσή τους τη ζωή και το μέλλον των παιδιών τους».

Ειδικότερα για το περιεχόμενο της εκδήλωσης, η Β. Πλατανιά υπογραμμίζει ότι «το ΚΚΕ, μέσα από την κεντρική ομιλία του Ν. Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ, αλλά και των παρεμβάσεων που θα ακολουθήσουν, θέλει να τεθούν στο επίκεντρο οι σύγχρονες ανάγκες του παιδιού, στο σύνολό τους. Να συζητήσουμε ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την ικανοποίησή τους. Θέλουμε να θέσουμε ότι τα δικαιώματα, αλλά και η διαπαιδαγώγηση των παιδιών είναι αντικείμενο πολιτικής και ιδεολογικής διαπάλης. Η ικανοποίησή τους απαιτεί σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική αλλά και με το σύνολο των αστικών στρατηγικών επιλογών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εκδήλωσή μας θα έχει και η ανάδειξη της θέσης που είχε το παιδί στη Σοβιετική Ενωση, αλλά και πλευρές της προσφοράς της σοβιετικής παιδαγωγικής και ψυχολογίας πάνω στις οποίες εδραιώθηκαν οι κατακτήσεις του παιδιού. Τέλος, για μας είναι ιδιαίτερη χαρά ότι για πρώτη φορά θα εμφανιστεί με 4 τραγούδια η παιδική χορωδία των παιδιών του "κόκκινου Αερόστατου". Σε μία εκδήλωση δηλαδή για τα παιδιά, τα ίδια θα έχουν τη δική τους συμβολή».

Τέλος, μας τονίζει ότι «στην εκδήλωση έχει μεγάλη σημασία να συμμετάσχουν ιδιαίτερα εκπαιδευτικοί και γονείς. Γιατί οι προβληματισμοί τους και οι αγώνες τους μπορούν να μπολιαστούν με τις πρωτοπόρες θέσεις και επεξεργασίες του ΚΚΕ για την Εκπαίδευση, την Υγεία, την Πρόνοια, την πρόληψη από εξαρτήσεις. Γιατί η συζήτηση αυτή είναι αναγκαίο να συνεχιστεί έπειτα στα σχολεία, στις γειτονιές, να οργανωθούν συσκέψεις, να απαντήσουμε σε προβληματισμούς. Ετσι θα δυναμώνει η πεποίθηση ότι είναι ρεαλιστικό και όχι μόνο αναγκαίο να ανοίξει ο δρόμος της επίλυσης προβλημάτων και αναγκών των παιδιών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ