Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
Πλατύ άνοιγμα στους φοιτητές και το προσωπικό των Πανεπιστημίων

«Στα ωραιότερα χρόνια της ζωής σας υπάρχει επιλογή. Κάνε αποφασιστικά το βήμα, εδώ βρίσκεται η λύση και η ελπίδα, στον αγώνα με το ΚΚΕ. Για να ανατείλει η ελπίδα! Για να μπει τέλος στη σημερινή βαρβαρότητα! Για το ωραίο, το μεγάλο, το συγκλονιστικό!», τονίζουν στο κοινό τους τετρασέλιδο κάλεσμα οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, πραγματοποιώντας μεγάλο πολιτικό άνοιγμα στους φοιτητές και το προσωπικό των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της πόλης (διοικητικούς, ΔΕΠ κ.α.).

Καλώντας σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, δίνουν το χέρι στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που καθημερινά αγωνιούν για το μέλλον των σπουδών τους και την εργασιακή τους προοπτική, τους μεταπτυχιακούς που αναγκάζονται σε ένα ατελείωτο κυνήγι πιστοποιητικών, τους νέους ερευνητές, υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδακτορικούς ερευνητές, που εκπονούν την εργασία τους κάτω από συχνά δύσκολες συνθήκες, χωρίς οικονομικούς πόρους, καθώς και τους πανεπιστημιακούς δασκάλους και ερευνητές που προβληματίζονται για το μέλλον της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Απευθύνονται, επίσης, σε όλους όσοι πάλεψαν μαζί με τους κομμουνιστές όλο το προηγούμενο διάστημα, σε όσους ανέδειξαν την ΠΚΣ πρώτη δύναμη, στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που δεν ανέχονται να βάζουν άλλο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις σπουδές τους, επιβαρύνοντας και τις οικογένειές τους, που «γεύονται» από «πρώτο χέρι» την αντιλαϊκή εκπαιδευτική πολιτική των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά. και στα Πανεπιστήμια.

Τους καλούν, με καθημερινές εξορμήσεις, περιοδείες, συσκέψεις και συζητήσεις στον δρόμο της πάλης, των καθημερινών αγώνων, μαζί με τους κομμουνιστές, προτάσσοντας τη δική τους δύναμη. Στα πλαίσια αυτά και με «όπλο» το τετρασέλιδο κάλεσμα των Οργανώσεων, πραγματοποιούν και σειρά εκδηλώσεων τις επόμενες μέρες, με θέμα «Καμιά αναμονή! Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ παντού, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων!».

Το πρόγραμμα των επόμενων συγκεντρώσεων έχει ως εξής:

Σήμερα Πέμπτη:

  • Συγκέντρωση στην αίθουσα ΧΜ6 του Πανεπιστημίου Πατρών (τμήμα Χημικών Μηχανικών), στις 2 μ.μ. Θα μιλήσει η Αφροδίτη Κτενά, πανεπιστημιακός και μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σάββατο 10 Δεκέμβρη:

  • Συγκέντρωση στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλατεία Γεωργίου Πάτρα) στις 6.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ.

Δευτέρα 12 Δεκέμβρη:

  • Συγκέντρωση στην αίθουσα ΠΑΜ4 (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) του Πανεπιστημίου Πατρών στις 12 μ. Θα μιλήσουν οι Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γρηγόρης Οικονομάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών.
  • Συγκέντρωση στο αμφιθέατρο Α13 (Τμήμα Ιατρικής) του Πανεπιστημίου Πατρών στις 3 μ.μ. Θα μιλήσει ο Χρήστος Δάβουλος, μέλος του Τομεακού Γραφείου της Αχαΐας, γιατρός - παθολόγος του ΓΠΝΠ του Ρίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ