Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
Κάλεσμα μάχης μπροστά στις αρχαιρεσίες στα Κέντρα Πρόληψης

Από την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων»

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή και για ενίσχυση του ψηφοδελτίου τους απευθύνουν οι υποψήφιοι της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων» στα Κέντρα Πρόληψης, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μπροστά στις αρχαιρεσίες του Σωματείου που διεξάγονται την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας για τους εργαζόμενους στην Αττική. Για την περιφέρεια έχει ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία με επιστολική ψήφο.

«Κριτήριο ψήφου και δράσης μέσα από το Σωματείο μας πρέπει να είναι πραγματικά τι Σωματείο χρειαζόμαστε σήμερα», σημειώνουν οι συνδικαλιστές, τονίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι ένα Σωματείο που θα στηρίζεται στην ίδια τη μαζική δράση των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης. Καλούν τους εργαζόμενους να αποδυναμώσουν τις δυνάμεις του συμβιβασμού, της ταξικής συναίνεσης και συνεργασίας σε όλα τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, «για να δυναμώσουμε την κοινή πάλη και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον χώρο των εξαρτήσεων, να χτίσουμε μέτωπο με τις οικογένειες των παιδιών της απεξάρτησης, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τα ταξικά συνδικάτα, τις οργανώσεις της νεολαίας».

Σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα Κέντρα Πρόληψης, η «Αγωνιστική Συσπείρωση» υπογραμμίζει ότι «το ζήτημα παραμένει στον "αέρα", με το πόρισμα της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής να παραμένει άγνωστο. Το αποτέλεσμα είναι τα Κέντρα Πρόληψης και οι εργαζόμενοι σ' αυτά να επιβαρυνόμαστε σε ακραίο βαθμό τη στιγμή που τα κοινωνικά αιτήματα προς τα Κέντρα Πρόληψης αυξάνονται διαρκώς, καθώς δεν καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες σε θέσεις προσωπικού ενώ υπάρχουν και έχουν ψηφιστεί τα απαραίτητα κονδύλια για τις προσλήψεις αυτές (π.χ. σε Πειραιά και Ανατολική Αττική)».

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» προβάλλει διεκδικήσεις, όπως για την απρόσκοπτη και σταθερή χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης, για άμεση καταβολή των εισφορών της Τοπικής Διοίκησης, αλλά και για καμιά ένταξη στα προγράμματα ΕΣΠΑ, που έχουν ημερομηνία λήξης. Ακόμα να διασφαλιστεί η είσοδος των επιστημονικών ομάδων των Κέντρων Πρόληψης στα σχολεία, να δημιουργηθούν νέα Κέντρα, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καμιά μείωση μισθών κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενισχυμένη σε ψήφους και έδρες από το πρόσφατο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ (2022-05-10 00:00:00.0)
Διατηρεί την αυτοδυναμία και αυξάνει τις έδρες της η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» (2021-10-16 00:00:00.0)
Αυτοδυναμία για την «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» (2019-06-15 00:00:00.0)
Ανακοίνωση για τις εκλογές του Συλλόγου στις 18 Γενάρη (2014-01-14 00:00:00.0)
Ψηφίζουν σήμερα οι ταχυδρόμοι (2002-02-21 00:00:00.0)
Κρίσιμες εκλογές στο ΕΚ Πάτρας (1997-11-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ