Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ»
«Ο αγώνας μας θα πάει μέχρι τέλους! Κανένας μόνος»

Διαμαρτυρία στα δικαστήρια από σωματεία της πόλης για τις απολύσεις

Στα δικαστήρια Καβάλας, όπου εκδικάζονταν οι δύο πρώτες αγωγές για τις απολύσεις δύο εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας» αλλά και η αγωγή της εργοδοσίας ενάντια στην επίσχεση εργασίας του Σωματείου στην επιχείρηση, συγκεντρώθηκαν χτες σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι, συμπαραστεκόμενοι στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Το «παρών» έδωσε και αντιπροσωπεία της ΤΟ Καβάλας του ΚΚΕ.

«Δώσαμε έναν όρκο ως εργαζόμενοι, ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, με τις ζωές μας και με το περιβάλλον της περιοχής μας», τόνισε ο Μανώλης Κελαϊδάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Kavala Oil» «Το Βαρέλι» και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας, και πρόσθεσε ότι η εταιρεία για να υλοποιήσει τα σχέδιά της έπαιξε με την ασφάλεια, πέρασε τις «κόκκινες» γραμμές των εργαζομένων. «Ο αγώνας αυτός θα πάει μέχρι τέλους, όλοι μαζί, κανένας μόνος!».

Μεταφέροντας τη στήριξη του ΚΚΕ, ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του Κόμματος, ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι δείχνουν την πραγματική δύναμη της εργατικής τάξης. «Κυβέρνηση και εργοδοσία δεν έχουν καμία δύναμη απέναντι σε αποφασισμένους εργαζόμενους που αγωνίζονται για το δίκιο τους και τα δικαιώματά τους, για τις κατακτήσεις τους, για τα συμφέροντα αυτών και των παιδιών τους», είπε, και πρόσθεσε: «Η μόνη δίκαιη απόφαση είναι αυτή που θα αναγνωρίσει ότι αυτοί που έχουνε το δίκαιο είναι οι εργαζόμενοι που παλεύουν για την επιβίωσή τους, για τα συμφέροντα του λαού της περιοχής, μιας περιοχής που ενώ έχει ενεργειακό πλούτο μαστίζεται από την ενεργειακή φτώχεια».

Τη συμπαράσταση του ΠΑΜΕ μετέφερε ο Θανάσης Χρηστίδης, μέλος της Γραμματείας, τονίζοντας ότι ο αγώνας αυτός στα «Πετρέλαια Καβάλας» «είναι ένας αγώνας δίκαιος, ένας αγώνας που έχει γνωρίσει την αλληλεγγύη όλης της εργατικής τάξης, που αποτελεί παράδειγμα». Επίσης, κάλεσε σε ενίσχυση του αγώνα και τόνισε την ανάγκη ακόμα περισσότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις να σταθούν αλληλέγγυες, γιατί, όπως είπε, αυτός δένεται με τις διεκδικήσεις για εργασιακά δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια.

Ο Γιάννης Νιβορλής, απεργός στη «Μαλαματίνα», μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και αναπληρωτής γραμματέας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), τόνισε ότι «είμαστε σήμερα εδώ να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας των "Πετρελαίων Καβάλας" γιατί τα προβλήματα που έχουμε είναι κοινά, τα αντιμετωπίζουμε και εμείς στην επιχείρηση που εργαζόμαστε, έχουμε τις ίδιες απολύσεις, τον ίδιο νόμο - έκτρωμα Χατζηδάκη, ο οποίος προσπαθεί να βάλει τους αγώνες στον γύψο. Είμαι σίγουρος ότι το μόνο που απομένει στους εργαζόμενους είναι να οργανώσουμε την πάλη για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, η οποία μόνο δεινά μπορεί να φέρει».

Εκ μέρους των συνταξιουχικών σωματείων της Καβάλας, η Τζένη Πρασίδου, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας, μετέφερε τη στήριξη των συνταξιουχικών σωματείων στον αγώνα των εργαζομένων και κάλεσε όλο τον λαό της πόλης σε συμμετοχή στη συγκέντρωση των σωματείων ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό αύριο, Πέμπτη 15 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η ίδια πολιτική που υποχρηματοδοτεί τα πανεπιστήμιά μας απολύει τους εργαζομένους πατεράδες μας, τσακίζει τους μισθούς, γι' αυτό θα είμαστε στο πλάι του αγώνα τους, μέχρι τέλους, μέχρι να εκπληρωθούν τα δίκαια αιτήματά τους», δήλωσε εκ μέρους των φοιτητικών συλλόγων της Καβάλας ο Φώτης Ζαρκάδας, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πληροφορικής του ΔΙΠΑΕ Καβάλας.

Η Βάσω Μπράτσου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σημείωσε ότι το Σωματείο συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους στα «Πετρέλαια Καβάλας» και «παλεύουμε συνολικά στο πλευρό τους για να επιστρέψουν όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι στις δουλειές τους, ενάντια στην όλη κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, ενάντια στην κρατική καταστολή, στην εργοδοτική ασυδοσία που σπάει κόκαλα».

Η Ξένια Ντάλλη, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Καβάλας, δήλωσε: «Για μία ακόμη φορά είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα "Πετρέλαια" και θα συνεχίσουμε να είμαστε. Εκτός από όλα τα άλλα μηνύματα που μας δίνει ο αγώνας των εργαζομένων στα "Πετρέλαια" ξεχωρίζουμε τα εξής: Ολοι οι εργαζόμενοι στα σωματεία μας, μια γροθιά!».

Την αλληλεγγύη και τη στήριξη στους εργαζόμενους στα «Πετρέλαια» μετέφερε ο Κωνσταντίνος Χρυσαφίδης, εκ μέρους του Σωματείου Οικοδόμων Καβάλας, ο οποίος τόνισε: «Είναι οι κοινοί αγώνες των εργαζομένων που μπορούν να φέρουν μικρές και μεγάλες νίκες για τη ζωή μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ