Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Αντιδράσεις επιχειρηματιών στην καταδίκη Ιμάμογλου

Την ενόχλησή τους για την πρόσφατη καταδίκη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου - με ποινή στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων - εκφράζουν σημαντικοί εκπρόσωποι του τουρκικού επιχειρηματικού κόσμου, σε μια υπόθεση που συνδέεται άμεσα με διεργασίες ενόψει των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών του Ιούνη.

Ο πρόεδρος της TUSIAD (της μεγαλύτερης εργοδοτικής ένωσης της χώρας), Ορχάν Τουράν, δήλωσε ότι «οι πολιτικές απαγορεύσεις, των οποίων γίναμε μάρτυρες και στο παρελθόν, επέστρεψαν στο προσκήνιο ξανά. Δεν θα έπρεπε να έχουν θέση σε μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία, στην οποία οι πολιτικοί που εκλέγονται με τη λαϊκή ψήφο παρεμποδίζονται από το δικαίωμα να ασκούν τα καθήκοντά τους».

Στο μεταξύ, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρ. Τ. Ερντογάν, δήλωσε σχετικά με την υπόθεση ότι «ακόμη δεν υπάρχει τελική δικαστική απόφαση. Η υπόθεση θα πάει στο Εφετείο και στο Ανώτατο Δικαστήριο. Αν τα δικαστήρια έχουν διαπράξει κάποιο σφάλμα, θα διορθωθεί». Ισχυρίστηκε δε ότι «έχουν υπάρξει πολλές δικαστικές αποφάσεις τις οποίες έχουμε επικρίνει σκληρά και εμείς οι ίδιοι, αλλά αυτό δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να προσβάλλει δικαστές ή να αγνοεί τις δικαστικές αποφάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ