Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερευνα για τον Δ. Αβραμόπουλο αρχίζει η Κομισιόν

Τις σχέσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τη ΜΚΟ «Fight Impunity» αλλά και τις επαφές του με αξιωματούχους της ΕΕ ερευνά η Κομισιόν, όπως μετέδωσαν χτες Μέσα Ενημέρωσης.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από τον ίδιο τον Δ. Αβραμόπουλο να εξηγήσει με ποιον τρόπο συμμορφώθηκε στους κανόνες του «lobbying».

Ο Δ. Αβραμόπουλος ήταν επίτιμο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Fight Impunity». Η εν λόγω ΜΚΟ ιδρύθηκε από τον πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» του σκανδάλου διαφθοράς που χαρακτηρίστηκε «Qatargate». Ο Δ. Αβραμόπουλος παραδέχτηκε ότι έλαβε πληρωμή 60.000 ευρώ από τη «Fight Impunity» και πριν λίγες μέρες παραιτήθηκε από το ΔΣ της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κομισιόν έχει στείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλους τους επιτρόπους και τους καλεί να δηλώσουν αν τον περασμένο χρόνο έχουν έρθει σε επαφή με τον Δ. Αβραμόπουλο ή τη «Fight Impunity». Το email αυτό στάλθηκε χτες και δόθηκε προθεσμία στους παραλήπτες να απαντήσουν μέχρι σήμερα το πρωί.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Ντάνα Σπινάντ, δήλωσε: «Στείλαμε σήμερα (σ.σ. χθες) μια επιστολή ώστε να τον ρωτήσουμε (σ.σ. τον Δ. Αβραμόπουλο) πώς πληρούσε τις προϋποθέσεις για την άδεια που του δώσαμε σχετικά με αυτήν τη δραστηριότητα (σ.σ. στη Fight Impunity)». «Εχουμε πει από την αρχή ότι εξετάζουμε τις συναντήσεις που έγιναν μεταξύ του πρώην επιτρόπου Αβραμόπουλου και μελών του Σώματος», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, σήμερα Πέμπτη αναμένεται η απολογία της Εύας Καϊλή στον ανακριτή στις Βρυξέλλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ