Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Συνεχίζονται οι επισκέψεις κλιμακίων του ΚΚΕ σε στρατόπεδα και οι συναντήσεις με Ενώσεις Στρατιωτικών

Στρατόπεδο «Γουμενάκη»
Στρατόπεδο «Γουμενάκη»
Χτες πραγματοποιήθηκε συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με την Ενωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών (ΕΣΠΕΕΚΤΑ), για ενημέρωση και ανταλλαγή ευχών. Κατά τη συνάντηση, την Ενωση εκπροσώπησε ο πρόεδρός της Δημήτρης Παπαποστόλου, υποπλοίαρχος (Ι) ΠΝ. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούνταν από τους Γιώργο Σιδέρη, μέλος της ΚΕ, γιατρό, υπεύθυνο του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της ΚΕ, και τον Γιάννη Ντουνιαδάκη, υποναύαρχο ε.α. του ΠΝ και μέλος του Τμήματος της ΚΕ του Κόμματος για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Ο πρόεδρος της Ενωσης, ως στρατιωτικός γιατρός και ο ίδιος, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υγειονομικό προσωπικό στρατιωτικών νοσοκομείων, που αποτελεί τον βασικό κορμό της Ενωσης.

Ως κυριότερα αναφέρθηκαν οικονομικά προβλήματα, κακοπληρωμένες - και μόλις πρόσφατα - εφημερίες γιατρών ΠΝ, πίεση στη δουλειά που οφείλεται στην έλλειψη στελεχών και στη στάση της ιεραρχίας, αλλά και η άδικη αντιμετώπιση των στρατιωτικών του κλάδου που δεν εμβολιάστηκαν.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ αναφέρθηκαν στη στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Τόνισαν την αναγκαιότητα της ενίσχυσης των Ενώσεων που ανήκουν στη δύναμη της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), καθώς και ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να προβάλλει και να απαιτεί τη λύση των προβλημάτων που αναδεικνύουν οι Ενώσεις των στρατιωτικών, με Ερωτήσεις, Αναφορές και Επίκαιρες Ερωτήσεις στη Βουλή.

Από τη συνάντηση με την Ενωση Στρατιωτικών Κεντρικού Τομέα Αθήνας
Από τη συνάντηση με την Ενωση Στρατιωτικών Κεντρικού Τομέα Αθήνας
Μία μέρα πριν, την Τρίτη, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του ΚΚΕ με Ενώσεις Στρατιωτικών στην Περιφέρεια Αττικής, για ενημέρωση και ανταλλαγή ευχών. Εκ μέρους του Κόμματος ο Γ. Ντουνιαδάκης συναντήθηκε διαδοχικά με την Ενωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών (ΕΣΠΕΕΔΤΑ) και την Ενωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων (ΕΣΠΕΕΝΠΑ).

Την ΕΣΠΕΕΔΤΑ εκπροσώπησαν ο πρόεδρός της, Αλέξανδρος Σγουρός, ανθυποπλοίαρχος ΠΝ, η αντιπρόεδρος Δέσποινα Μαρκάκη, ανθυπολοχαγός ΔΒ, και ο γενικός γραμματέας Σωτήριος Τουλάκης, επιλοχίας ΔΒ. Από την Ενωση αναλύθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα των στελεχών και των μελών των οικογενειών τους, ενώ παρέδωσαν σχετικό λεπτομερές υπόμνημα. Ως πλέον φλέγον ζήτημα ιεράρχησαν εκείνο της επικείμενης αποστρατείας μεγάλου αριθμού ΕΠΟΠ χωρίς να έχουν συμπληρώσει τον απαραίτητο συντάξιμο χρόνο.

Την ΕΣΠΕΕΝΠΑ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Ενωσης και της ΠΟΕΣ, Δημήτρης Μεθενίτης, ανθυποπλοίαρχος ΠΝ, ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Σαλίων, αρχικελευστής, και ο ταμίας Αντώνιος Λυμπερόπουλος, αρχικελευστής. Κατά τη συζήτηση παραδόθηκε αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα με τα προβλήματα του προσωπικού της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής, από τα οποία χαρακτηρίστηκαν μείζονος σημασίας η μεγάλη επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, λόγω πολύ αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών σε ταξίδια, βάρδιες και επιμέρους καθήκοντα, χωρίς ικανοποιητική αποζημίωση, αυξανόμενη διοικητική αυθαιρεσία, συρρικνωμένα εργασιακά δικαιώματα, μη αναγνώριση του έργου των στελεχών κ.ο.κ., που συμπληρώθηκαν πρόσφατα με κυβερνητικές ενέργειες απαξίωσης - αδιαφορίας προς τους στρατιωτικούς, την παγιωμένη υπέρβαση μηνιαίου ανώτατου ορίου 24ωρων φυλακών σε πλοία και υπηρεσίες, το συνταξιοδοτικό ζήτημα των ΕΠΟΠ κ.ά.

Στρατόπεδο Μηλιδώνη
Στρατόπεδο Μηλιδώνη
Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ δεσμεύτηκε ότι το Κόμμα θα συνεχίσει, όπως έκανε μέχρι τώρα, να υποστηρίζει την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και να τα αναδεικνύει με όλους τους τρόπους, και στη Βουλή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με Ερωτήσεις, Αναφορές και Επίκαιρες Ερωτήσεις προς τα αρμόδια υπουργεία.

Συναντήσεις και επισκέψεις σε στρατόπεδα στη Θράκη

Στο μεταξύ, κλιμάκια του ΚΚΕ συνέχισαν και χτες τις επισκέψεις τους σε στρατόπεδα στην περιοχή της Θράκης.

Πιο συγκεκριμένα, επισκέψεις στα Στρατόπεδα «Ιωάννου» στην Αλεξανδρούπολη και «Τριανταφυλλίδη» στο Πετροχώρι Ξάνθης πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τους Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή του Κόμματος και αντισυνταγματάρχη ε.α., Σάκη Βαρδαλή, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης (ΑΜΘ), Βαγγέλη Ευαγγελόπουλο, επίσης μέλος του Γραφείου Περιοχής ΑΜΘ και Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Ροδόπης, και Δημήτρη Γιαννούδη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής ΑΜΘ.

Δεύτερο κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε τα Στρατόπεδα «Αναγνώστου» στο Πέπλο και «Βογιατζή» στην Καβησό Εβρου. Αποτελούνταν από τους Γιώργο Πυργελή, μέλος του Γραφείου Περιοχής ΑΜΘ, Αργύρη Κυλίμο, μέλος της ΤΕ Εβρου, και Τριαντάφυλλο Φωτιάδη, αντιπλοίαρχο ε.α. του ΠΝ.

Αντίστοιχες επισκέψεις πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΚΚΕ και την Τρίτη, στο Στρατιωτικό Φυλάκιο Διλόφου στο Τριεθνές και στα Στρατόπεδα: «Γουμενάκη» στα Ρίζια Εβρου, «Αβραμίδη» στην Καβύλη Εβρου, «Βισβίζη», «Μηλιδώνη» στο Σουφλί και «Δελαγραμμάτικα» στον Προβατώνα Εβρου.

Τα κλιμάκια του ΚΚΕ συναντήθηκαν με τις διοικήσεις των μονάδων, αντάλλαξαν ευχές με τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στρατιώτες για τις γιορτές και τον νέο χρόνο, συζήτησαν μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και προτάσεις για την επίλυσή τους, και τους δώρισαν βιβλία για τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών των στρατοπέδων.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Ενωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Εβρου (ΕΣΠΕΕΕ). Το κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούνταν από τους Ν. Παπαναστάση, Σ. Βαρδαλή, Γ. Πυργελή και Τρ. Φωτιάδη.

Από την ΕΣΠΕΕΕ συμμετείχαν στη συνάντηση ο πρόεδρός της, Πολυχρόνης Ρούντσιος, λοχίας ΕΠΟΠ, ο αναπληρωτής γραμματέας Χαράλαμπος Σουραβλής και ο Ιωάννης Τζαμουράνος, το μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣ.

Οι εκπρόσωποι της Ενωσης παρουσίασαν τα προβλήματα που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως η πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση βάσει της οποίας πλέον θα αμείβονται οι πέντε από τις οκτώ ώρες της νυχτερινής υπηρεσίας, το συνταξιοδοτικό των ΕΠΟΠ, που αποστρατεύονται υποχρεωτικά σε ηλικία πενήντα ετών, ενώ εξέφρασαν την αντίθεσή τους με το σχέδιο νόμου που έχει αναρτηθεί για διαβούλευση στη «Διαύγεια».

Εκ μέρους του ΚΚΕ εκφράστηκε η συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των στρατιωτικών, ενώ τονίστηκε η ανάγκη της συνέχισης των συναντήσεων. Δόθηκε δέσμευση ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει την προβολή και διεκδίκηση των αιτημάτων τους, ενώ υπογραμμίστηκε και η ανάγκη να συνεχιστεί η ανάδειξη αυτών των προβλημάτων μέσα στη Βουλή, με τη διαδικασία των Αναφορών, Ερωτήσεων και Επίκαιρων Ερωτήσεων.

Το σημερινό πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των συναντήσεων συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη ως εξής:

  • Κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Πέτρο Μαρκομιχάλη, μέλος της ΚΕ και του Γραφείου Περιοχής Αττικής, και τον Γιάννη Ντουνιαδάκη, θα συναντηθεί με την Ενωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά (ΕΣΠΕΕ Πειραιά).
  • Η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του Κόμματος, και ο Μιχάλης Σοφικίτης, ταξίαρχος ε.α., θα συναντηθούν με την Ενωση Στρατιωτικών Λέσβου (ΕΣΠΕΕΛΕΣ).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επισκέψεις του ΚΚΕ σε Μονάδες και φυλάκια με αφορμή την εορταστική περίοδο (2023-12-22 00:00:00.0)
Συναντήσεις του ΚΚΕ με Ενώσεις Στρατιωτικών και επισκέψεις σε στρατιωτικές μονάδες (2022-12-16 00:00:00.0)
Περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στον Εβρο (2021-03-27 00:00:00.0)
Με την Ενωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Εβρου (2020-06-18 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ θα συμβάλει στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι (2020-05-21 00:00:00.0)
Προσανατολισμός στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, στο όνομα του «σταθεροποιητικού ρόλου» (2014-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ