Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επισκέψεις του ΚΚΕ σε Μονάδες και φυλάκια με αφορμή την εορταστική περίοδο

Στο ΚΕΟΑΧ
Στο ΚΕΟΑΧ
Μονάδες και φυλάκια του ελληνικού στρατού στον Εβρο επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Δελή.

Συμμετείχαν επίσης ο αντιπλοίαρχος ΠΝ ε.α. Τριαντάφυλλος Φωτιάδης, τα μέλη του Γραφείου Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης Σάκης Βαρδαλής και Γιώργος Πυργελής, και ο δημοτικός σύμβουλος Ορεστιάδας Κώστας Ζαλουφλής.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφτηκε το Φυλάκιο 1 στις Καστανιές και το στρατόπεδο «Παπαναστασίου» στην Ορεστιάδα.

Οι διοικήσεις των σχηματισμών στις οποίες ανήκουν οι στρατιωτικές δομές τις οποίες επισκέφτηκε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επεφύλαξαν θερμή υποδοχή, με τη συμμετοχή του προσωπικού που υπηρετεί στις δομές.

Εγιναν ξεναγήσεις και ενημερώσεις στους χώρους των Μονάδων και των φυλακίων, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό και τους στρατευμένους, μέσα σε γιορτινό κλίμα.

Επίσης, κατά τις συναντήσεις η αντιπροσωπεία του Κόμματος δώρισε σειρά λογοτεχνικών βιβλίων στους στρατευμένους, την έκδοση της ΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το Πολυτεχνείο, ημερολόγιο - ατζέντα για το νέο έτος και έναν πίνακα ζωγραφικής.

Στο ΕΦ Γέφυρας Κήπων
Στο ΕΦ Γέφυρας Κήπων
Αντίστοιχες επισκέψεις πραγματοποίησε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη κλιμάκιο του ΚΚΕ, στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και στη συνέχεια στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Λεωνίδας Στολτίδης, ο συνταγματάρχης ε.α. Ανέστης Τσουκαράκης, ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Γιάννης Βασιλειάδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο 424 ΓΣΝ το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον διοικητή, ταξίαρχο ιατρό Γεώργιο Γκούβα, και τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων, ενώ συνομίλησε και με μέλη του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του νοσοκομείου. Στη συνέχεια το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον διοικητή της ΣΣΑΣ, υποστράτηγο Θεόδωρο Αθανασόπουλο, και στελέχη της διοίκησης της Στρατιωτικής Σχολής.

Κατά τις συναντήσεις ανταλλάχθηκαν ευχές μέσα σε θερμό κλίμα. Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Λ. Στολτίδης δώρισε ένα έργο του Γιώργη Φαρσακίδη και άλλα αναμνηστικά δώρα - εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής», μεταξύ τους και τον Γ2 Τόμο του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ, τόσο για το 424 όσο και για τη Βιβλιοθήκη της ΣΣΑΣ.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και με το ΔΣ της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην Κατερίνη, στην οποία εκ μέρους του ΚΚΕ συμμετείχαν ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Πιερίας Αντώνης Παπαδόπουλος και ο Ευθύμης Δημάκης.

Στον Ολυμπο

Κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ αποτελούμενο από τους Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και περιφερειακό σύμβουλο, Τέλη Μίαρη, μέλος του Τομεακού Γραφείου Υπαίθρου Λάρισας, και Στέλιο Τσικριτσή, νεοεκλεγέντα δήμαρχο Τυρνάβου και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Λάρισας του Κόμματος, επισκέφτηκε την Τρίτη τη στρατιωτική μονάδα του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων, στην περιοχή Βρυσοπούλες του Ολύμπου, σε υψόμετρο 1.820 μ.

Η διοίκηση του ΚΕΟΑΧ, με επικεφαλής τον διοικητή της, αντισυνταγματάρχη Σωτήρη Πλιάτσικα, αξιωματικοί και στρατιώτες που υπηρετούν εκεί τη θητεία τους υποδέχτηκαν ένθερμα την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, την οποία ενημέρωσαν για τη λειτουργία της Μονάδας και τα θέματα που τους απασχολούν, ανταλλάσσοντας ευχές ενόψει των γιορτών.

Κατά τη συνάντηση η αντιπροσωπεία των στελεχών του ΚΚΕ προσέφερε συμβολικά ορισμένα δώρα προς τους αξιωματικούς και τους οπλίτες της Μονάδας: Πίνακα ζωγραφικής του Γ. Φαρσακίδη, βιβλία για τους στρατευμένους, ημερολόγια - ατζέντες για το 2024, παραδοσιακά γλυκίσματα και τσίπουρο.

Επιπλέον, τα στελέχη του ΚΚΕ ενημέρωσαν τους αξιωματικούς και τους οπλίτες της Μονάδας για τις παρεμβάσεις του Κόμματος μέσα και έξω από τη Βουλή για την επίλυση των οικονομικών και εργασιακών προβλημάτων τους, ενώ τόνισαν ότι το Κόμμα θα συνεχίσει να μάχεται ενάντια σε κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και στην ύπαρξη ξένων βάσεων στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ