Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στήριξης του Παλαιστινιακού λαού

Από τη διαμαρτυρία στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ
Από τη διαμαρτυρία στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ
Συνεχίζονται σε όλο τον κόσμο οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και καταδίκης του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ, που κλιμακώνει τη γενοκτονία.

Χθες εκατοντάδες εργαζόμενοι του βρετανικού συστήματος Υγείας (NHS) προχώρησαν σε αποκλεισμό των γραφείων της αμερικανικής κατασκοπευτικής εταιρείας «Palantir» στο Λονδίνο, καταγγέλλοντας ότι η εν λόγω εταιρεία, που συμβάλλει στη γενοκτονία από το Ισραήλ και στη συστηματική στόχευση των εγκαταστάσεων Υγείας της Γάζας, έχει και συμβόλαιο 330 εκατομμυρίων λιρών με το NHS για υπηρεσίες διαχείρισης δεδομένων. Μπροστά από την είσοδο της εταιρείας ανήρτησε πανό που ανέγραφε «Δεν υπάρχει θέση για κερδοσκόπους πολέμου στο NHS».

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών της Γάζας η «Palantir» δήλωσε κυνικά πως αύξησε την υποστήριξή της προς το Ισραήλ, ενώ πρόσφατα το «απογείωσε», λέγοντας: «Είμαστε μία από τις λίγες εταιρείες στον κόσμο που βγαίνουν μπροστά και ανακοινώνουν υποστήριξη προς το Ισραήλ, το οποίο παραμένει ακλόνητο».

Επίσης χθες διοργανώθηκε στο Βερολίνο, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, συγκέντρωση υποστήριξης στον αγώνα των Παλαιστινίων, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων.

Την Τρίτη είχε γίνει διαμαρτυρία μέσα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ ενάντια στην αμερικανική στήριξη της σφαγής του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ.

Από τον αποκλεισμό της «Palantir» στο Λονδίνο
Από τον αποκλεισμό της «Palantir» στο Λονδίνο
Σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέλη της ομάδας «Εβραίοι για τη Φυλετική και Οικονομική Δικαιοσύνη» φωνάζουν συνθήματα όπως «Οχι άλλα όπλα, όχι άλλος πόλεμος, παλεύουμε για την ελευθερία» και «Ούτε μία δεκάρα, όχι άλλα χρήματα για τα εγκλήματα του Ισραήλ».

Επίσης, κρατούσαν πανό που ανέγραφαν «Ο λαός επιλέγει τη ζωή, κατάπαυση του πυρός τώρα» και «Στοπ στη χρηματοδότηση της βίας κατά των κοινοτήτων μας».

Η αστυνομία συνέλαβε περίπου 60 διαδηλωτές, με την κατηγορία της παράνομης εισβολής στο Καπιτώλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ