Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Νεκρή 80χρονη Λιβανέζα από ισραηλινά πυρά

Κλιμάκωση στις εχθροπραξίες Λιβάνου - Ισραήλ σημειώθηκε το περασμένο 24ωρο, με αποτέλεσμα τον θάνατο μίας 80χρονης Λιβανέζας, τον τραυματισμό του συζύγου της στο Μαρούν αλ Ρας από «ισραηλινά πυρά πυροβολικού που στόχευσαν το σπίτι τους», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, «ANI», ενώ ο επίσης 80χρονος σύζυγός της τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά.

Χτες το απόγευμα ανακοινώθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός δύο Ισραηλινών αμάχων από αντιαρματικό πύραυλο πιθανώς της Χεζμπολάχ στη βόρεια πόλη Ντόβεβ.

Είχε προηγηθεί το βράδυ της Τετάρτης βροχή ρουκετών από τη Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ αλλά και ισραηλινή αεροπορική επίθεση σε βάθος 20 χλμ. από τα σύνορα με τον νότιο Λίβανο, που προκάλεσε περιορισμένη πυρκαγιά σε δάσος της περιοχής.

Από τις 8 Οκτωβρίου (οπότε άρχισαν οι εχθροπραξίες ισραηλινού στρατού - Χεζμπολάχ) έχουν σκοτωθεί πάνω από 110 μαχητές της Χεζμπολάχ και 16 Λιβανέζοι άμαχοι. Από την άλλη πλευρά των συνόρων, έχουν σκοτωθεί 9 Ισραηλινοί στρατιώτες και πέντε άμαχοι.

Νέα επίθεση κατά αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ

Επίθεση με ρουκέτα χωρίς θύματα, εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων στην αεροπορική βάση Αλ Ασαντ του Ιράκ, σημειώθηκε χτες, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιθέσεων κατά των δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία σε 103, από τις 17 Οκτωβρίου. Την ευθύνη για τις περισσότερες επιθέσεις έχει αναλάβει η σιιτική οργάνωση «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ», που είναι ενταγμένη στις ιρακινές τακτικές δυνάμεις.

Η νέα επίθεση στην περιοχή έγινε κατά τη μέρα επίσκεψης της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ. Σημειώθηκε δε μετά τις επαφές της κυρίως με τον Ιρακινό πρωθυπουργό Μοχάμεντ Σία Σουντάνι, με την Βικτόρια Νούλαντ να τονίζει πως οι επιθέσεις «δεν έχουν στόχο μόνο τις ΗΠΑ», καθώς «είμαστε προσκεκλημένοι εδώ, δεν έχουμε δικές μας εγκαταστάσεις», άρα «οι επιθέσεις γίνονται εναντίον ιρακινών εγκαταστάσεων και εγείρουν κίνδυνο για την ιρακινή εθνική κυριαρχία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ