Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η οργή των αυτοαπασχολούμενων να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ με εκπροσώπους επαγγελματικών συλλόγων ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων, με θέμα «Με το ΚΚΕ απέναντι στην πολιτική που συνθλίβει τη ζωή των μικρών αυτοαπασχολούμενων». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ.

«Ο νόμος του νέου Φορολογικού της κυβέρνησης είναι βαθιά άδικος και ταξικός. Ενώ υπήρξε ομοβροντία απαίτησης να αποσυρθεί, η κυβέρνηση έμεινε αμετακίνητη και αποφασισμένη στο αντιλαϊκό της έργο. Το ΚΚΕ κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής την κοινή επιστολή του συνόλου των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων του νομού Ηρακλείου που εξέφραζαν την πλήρη αντίθεσή τους στο φορολογικό νομοσχέδιο και ζήτησαν την απόσυρσή του», ανέφερε ξεκινώντας την εισηγητική ομιλία ο Μανώλης Συντυχάκης. Πρόσθεσε επίσης πως «ο νέος νόμος προβλέπει ότι από τους 735.000 ελεύθερους επαγγελματίες, οι 473.000 (πάνω από 6 στους 10) θα πληρώσουν παραπάνω φόρο», τονίζοντας ότι μαζί με τον ψηφιακό κλοιό που θα προσθέσει περισσότερα χαράτσια σε κάθε μικρή επιχείρηση πρόκειται «για κανονικό "κεφαλικό" φόρο με τη μορφή του "τεκμαρτού εισοδήματος"».

«Φορολογική δικαιοσύνη» για την κυβέρνηση είναι η ασυλία στο κεφάλαιο

Ενώ τόνισε πως το ΚΚΕ στη Βουλή κατέρριψε όλα τα ψέματα και τις αθλιότητες περί «φορολογικής δικαιοσύνης», τη συκοφαντία περί «μπαταχτσήδων», το γνωστό κόλπο του «κοινωνικού αυτοματισμού», τα fake news, τις δήθεν βελτιώσεις και την παραπληροφόρηση.

«Είναι προκλητικό η κυβέρνηση να μιλά για "φορολογική δικαιοσύνη", όταν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες όχι μόνο δεν πληρώνουν φόρους αλλά αντίθετα τους μπουκώνουν διαρκώς με "ζεστό" χρήμα που βγαίνει από τη φορολογία του λαού», αναφερόμενος και στις νέες φοροαπαλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο στη συγκέντρωση κεφαλαίων και πώληση των μετοχών, που έρχονται να προστεθούν στις δεκάδες φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, στον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών, στον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας που δεν εφαρμόστηκε ποτέ, στον φόρο των μερισμάτων που ο ΣΥΡΙΖΑ τον πήγε από το 15% στο 10% και η ΝΔ από το 10% στο 5%.

«Ποιοι είναι λοιπόν φοροφυγάδες; Οι χιλιάδες επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι και επιστήμονες, που πασχίζουν καθημερινά για το εισόδημά τους και τους έχει στην κυριολεξία λεηλατήσει με άμεσους και έμμεσους φόρους όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά;», διερωτήθηκε ο βουλευτής του Κόμματος.

Από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων η θέση του ΚΚΕ

Τόνισε παράλληλα ότι το φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί κομμάτι της συνολικής επίθεσης απέναντι στον λαό με τον νέο προϋπολογισμό, που εκτοξεύει τη φοροληστεία, επιστρέφει στα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα και ακόμη μεγαλύτερους δημοσιονομικούς περιορισμούς που προβλέπουν ακόμα πιο αυξημένα φορολογικά έσοδα για το 2024, «με την είσπραξη του 95% των εσόδων από τα λαϊκά στρώματα να συνεχίζεται και μόλις το 5% από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, όσους δηλαδή έκαναν πάρτι κερδοφορίας τη χρονιά που φεύγει, με πλήθος φοροαπαλλαγών, κρατικών και ευρωπαϊκών επιδοτήσεων».

«Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι δεν υπάρχει κεφάλαιο ή υποκεφάλαιο του νέου προϋπολογισμού και της πολιτικής της κυβέρνησης που να μην επιβεβαιώνει ότι για να κερδίσει έστω και μια ανάσα ο λαός, πρέπει να χάσει το κεφάλαιο τα κέρδη του. Με βάση αυτήν τη συνεπή και μοναδικά ρεαλιστική θέση από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού, εναντιωνόμαστε στα πρόσφατα νομοσχέδια για το Φορολογικό και Ασφαλιστικό, τα οποία αποτελούν προαπαιτούμενα για το Ταμείο Ανάκαμψης, για να υπηρετήσουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, να εξοικονομήσουν πόρους - "ζεστό" κρατικό χρήμα για τις ανάγκες του κεφαλαίου», επισήμανε στη συνέχεια. Σημείωσε δε ότι «οι ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα με την πολιτική τους υπηρετούν και προστατεύουν τα ιερά και όσια της ΕΕ».

«Η δυσαρέσκεια είναι δεδομένη, πρέπει όμως να μετατραπεί σε οργή και συνειδητή οργανωμένη δράση. Γι' αυτό και απευθυνόμαστε σε αυτοαπασχολούμενους, μισθωτούς, βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους, ψαράδες, συνταξιούχους, στις εργαζόμενες μανάδες, στους νέους που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα και φορο-τσακίζουν τις οικογένειές τους και τους καλούμε να συγκροτήσουν τη δική τους συμμαχία, να δυναμώσει η σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική σε όλες τις εκδοχές της, κόντρα στην ΕΕ και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Να συστρατευθούν πολιτικά με το ΚΚΕ σε μια πορεία ανατροπής αυτής της πολιτικής και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για να οικοδομήσουμε τη νέα σοσιαλιστική κοινωνία που το κριτήριο ζωής θα είναι οι ανάγκες των ανθρώπων και όχι τα κέρδη των λίγων», υπογράμμισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Τέρμα πια στη φοροληστεία» το μήνυμα και από τη Θεσσαλονίκη (2023-11-23 00:00:00.0)
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των επαγγελματιών! (2023-11-21 00:00:00.0)
Ποια φοροδιαφυγή κυνηγά η κυβέρνηση (2023-07-08 00:00:00.0)
Αξιώνουν ανελέητη φορολόγηση των ...άλλων (2011-05-03 00:00:00.0)
Να αποσυρθεί το αντιλαϊκό φορολογικό νομοσχέδιο (2011-03-19 00:00:00.0)
Να σταματήσει η διπλή φορολόγηση των παραγωγών - πωλητών (2011-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ