Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΕΒΕ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
«Τέρμα πια στη φοροληστεία» το μήνυμα και από τη Θεσσαλονίκη

Από την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Eurokinissi

Από την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Με μια μαζική και μαχητική πορεία και ακόμα πιο μαζική συγκέντρωση μπροστά στην πύλη του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης διαδήλωσαν την απαίτησή τους να αποσυρθεί το φορολογικό νομοσχέδιο - έκτρωμα.

Δυναμικά συμμετείχαν με τα επαγγελματικά τους οχήματα οι ιδιοκτήτες ταξί, ενώνοντας τη φωνή τους με τους επαγγελματίες των άλλων κλάδων.

Με συνθήματα όπως «Οι επαγγελματίες έχουνε φωνή, αυτό το νομοσχέδιο να αποσυρθεί», «Αυτό το νομοσχέδιο, αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή», αλλά και «Τέρμα πια στη φοροληστεία», διαδήλωσαν την απόφασή τους να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στον φορολογικό οδοστρωτήρα που φέρνει η κυβέρνηση με στόχο την εξόντωσή τους.

Απάντηση στην προπαγάνδα της κυβέρνησης περί «φορολογικής δικαιοσύνης» έδωσε ο Βέργος Βεργίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Κατασκευαστών Δερμάτινων - Γουναρικών, μιλώντας στη συγκέντρωση. Οπως είπε, «ξέρουμε ότι η φορολογική δικαιοσύνη για την οποία μιλάνε κάθε άλλο παρά δικαιοσύνη είναι αφού από τα φορολογικά έσοδα του κράτους, εμείς, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πληρώνουμε το 95% και οι μεγάλοι όμιλοι μόνο το 5%. Ξέρουμε ότι εμείς δεν φορολογούμαστε εθελοντικά ούτε έχουμε δεκάδες φοροαπαλλαγές κατοχυρωμένες στο Σύνταγμα, όπως οι εφοπλιστές. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε αναβαλλόμενο φόρο όπως οι τραπεζίτες. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε 12ετείς φοροαπαλλαγές όπως οι στρατηγικοί επενδυτές. Επομένως για ποια δικαιοσύνη μιλάνε;». Τόνισε ότι στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση, οι επαγγελματίες θα απαντήσουν με αγώνες. «Θα μας βρούνε μπροστά τους», είπε.

Τη δυσχερή θέση του κλάδου μετέφερε ο Δημήτρης Νταφόπουλος, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι το 33% έχει βεβαιωμένες οφειλές στο ΚΕΑΟ και 30% δηλώνει έδρα το ...σπίτι του.

Τη συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο χαιρέτισαν μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Βαλασίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Μουτσογιάννης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων Επαγγελματιών Ν. Θεσσαλονίκης.

Στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών βρέθηκε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, μεταφέροντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους.

Σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν έξω από το δημαρχείο της Νάουσας αυτοαπασχολούμενοι, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, σωματεία και Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, μαζί με μέλη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εμπόρων», ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Τη συμπαράσταση των εργαζομένων στον αγώνα τους μετέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς».

Στην Ξάνθη, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί, με πανό και συνθήματα έξω από τη ΔΟΥ. Οι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι απαίτησαν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, ενώ κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, επιδόθηκε υπόμνημα στη ΔΟΥ Ξάνθης.

Ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα, στην κεντρική πλατεία, όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες, παρά την έντονη βροχόπτωση. Τόσο στην πόλη όσο και συνολικά στον νομό της Καβάλας, η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική και δεν άνοιξε κανένα μαγαζί και γραφείο. Οι συγκεντρωμένοι, αφού διάβασαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους, συνέχισαν με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο Διοικητήριο της ΠΕ Καβάλας, όπου οι φορείς επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στην προϊσταμένη της ΔΟΥ Καβάλας.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Εδεσσα και Ορεστιάδα.

Στη Δυτική Μακεδονία, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Κοζάνη, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εστίασης Κοζάνης «Ερμής», στην οποία συμμετείχαν δεκάδες φορείς από όλη την ΠΕ Κοζάνης, την Καστοριά αλλά και τη Φλώρινα, με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ