Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Μαχητικά σε όλη τη χώρα καταδικάζεται το νομοσχέδιο

Συγκεντρώσεις στην Πάτρα, σε πόλεις της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και αλλού ενάντια στη φοροεξόντωση

ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ
Με μαχητική, μαζική συγκέντρωση, όπως αντίστοιχα και συμμετοχή στην απεργία που είχαν αποφασίσει αρκετά σωματεία, έμποροι, επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες έστειλαν δυνατό μήνυμα από την Πάτρα, απαιτώντας απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου συμμετείχαν μια σειρά από συνδικαλιστικές οργανώσεις εμπόρων, αρτοποιών, λογιστών, κομμωτών, αυτοκινητιστών ταξί, εστίασης κ.ά.

Την αλληλεγγύη τους, εξέφρασαν το Εργατικό Κέντρο, με παρουσία αντιπροσωπείας, στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρός του, Δημήτρης Μαρμούτας, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών και συνταξιουχικά σωματεία. Επίσης, η δημοτική αρχή Πάτρας με επικεφαλής τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη.

Πολλά καταστήματα ήταν κλειστά, ενώ χειρόφρενο είχαν τραβήξει οι αυτοκινητιστές ταξί, που νωρίτερα πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης και συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, πριν ενωθούν με τους διαδηλωτές στην πλατεία.

Μαχητική ήταν η ανταπόκριση των εμπόρων και επαγγελματιών του Αγρινίου στο κάλεσμα που έγινε από σωματεία τους, ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Στη Θεσσαλία

Στους δρόμους βγήκαν οι αυτοαπασχολούμενοι στη Θεσσαλία, οι οποίοι με αποφάσεις δεκάδων φορέων έκλεισαν τα καταστήματα, τις μικρές βιοτεχνίες, τα γραφεία τους.

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Στη Λάρισα, πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πορεία στους δρόμους της πόλης, από δεκάδες φορείς και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων. Κλειστά ήταν τα λογιστικά γραφεία, μετά από την απόφαση της Ενωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, δεν κουνήθηκε ταξί αφού η Ενωση Ιδιοκτητών Ταξί είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία, τα φαρμακεία έκλεισαν μετά από απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου από τις 11 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, απείχαν καθολικά οι δικηγόροι. Ακόμα έμειναν κλειστές δεκάδες επιχειρήσεις, με απόφαση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων.

Στο πλευρό των συγκεντρωμένων αυτοαπασχολούμενων βρέθηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας. Το «παρών» έδωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τυρνάβου, Στέλιος Τσικριτσής.

Ο Αγης Τριγάζης, μέλος του ΔΣ της ΕΣΕΕ, στην ομιλία του ανέδειξε μεταξύ άλλων ότι ο αγώνας των μικρών αυτοαπασχολούμενων πρέπει να κλιμακωθεί, υιοθετώντας αιτήματα όπως αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, των τραπεζικών χαρατσιών κ.ά.

Στα Τρίκαλα, δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, έμποροι και ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης ένωσαν τη φωνή τους για να αποσυρθεί το φορολογικό νομοσχέδιο. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, όπου επέδωσαν ψήφισμα στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν δεκάδες πλημμυροπαθείς ΕΒΕ από τη Φαρκαδόνα, που δίνουν ακόμα τη μάχη για να ορθοποδήσουν.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Βόλο και Καρδίτσα.

Στην Ηπειρο

Μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, εμπόρων και επιστημόνων πραγματοποιήθηκαν στην Ηπειρο παρά την καταρρακτώδη βροχή. Στα Γιάννενα μεγάλη συγκέντρωση αυτοαπασχολούμενων πραγματοποιήθηκε έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου. Ανάμεσα στους εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενους που συμμετείχαν, ξεχώρισε η μαζική παρουσία αυτοκινητιστών ταξί που κατέβηκαν με 60 οχήματα, ενώ μαζί τους συμπορεύτηκαν οι ιδιοκτήτες παιδικών σταθμών οδηγώντας συμβολικά στη συγκέντρωση 10 λεωφορεία mini bus. Αντίστοιχα ο Δικηγορικός και ο Εμπορικός Σύλλογος, το Σωματείο Συνεργείων Αυτοκινήτων διακρίθηκαν για τη μαζικότητά τους.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν ακόμα στην Αρτα, με πορεία προς την Αντιπεριφέρεια Ηπείρου, στην Πρέβεζα, έξω από τη ΔΟΥ, και στην Ηγουμενίτσα, όπου έκλεισαν μάλιστα πολλά εμπορομάγαζα.

Στη Στερεά

Στη Χαλκίδα επαγγελματίες μαζί με αυτοκινητιστές ταξί πραγματοποίησαν αρχικά αυτοκινητοπομπή στο κέντρο της πόλης, η οποία κατέληξε στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Αντώνη Κούκουρα, βρέθηκε στην κινητοποίηση, στο πλευρό των μικρών ΕΒΕ.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας. Επίσης, η Γρανέτα Τσιβίκα, δημοτική σύμβουλος Χαλκίδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Για νομοσχέδιο που οδηγεί τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές επιχειρήσεις στην εξόντωση, έκανε λόγο μιλώντας στη συγκέντρωση εκ μέρους των επαγγελματικών συλλόγων και φορέων της Εύβοιας ο Στέφανος Μουτουσίδης, πρόεδρος της Ενωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Εύβοιας.

Γ. Μαρίνος: Φορολογικό «σφαγείο» για τις μικρές επιχειρήσεις

Το ψήφισμα της συγκέντρωσης των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών στη Χαλκίδα κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή ο Γιώργος Μαρίνος, ο οποίος σε δήλωσή του από την κινητοποίηση της Χαλκίδας ανέφερε:

«Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του τον αγώνα των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων ενάντια στο φορολογικό έκτρωμα - σφαγείο που πλήττει συνειδητά και σχεδιασμένα τις μικρές επιχειρήσεις. Το ΚΚΕ απαιτεί να αποσύρει η κυβέρνηση - που έχει εγκληματικές ευθύνες - τώρα, αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο. Και παίρνουμε υπόψη ότι στον σχεδιασμό της είναι να αυξηθούν τα ματωμένα πλεονάσματα του κρατικού προϋπολογισμού και να μείνει το αφορολόγητο του μεγάλου κεφαλαίου. Ο αγώνας συνεχίζεται».

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν ακόμα σε Λιβαδειά, Λαμία και Αταλάντη, όπου παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία από το Σωματείο Εργαζομένων στης ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Στην Κρήτη

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχώρησαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε Ηράκλειο και Χανιά, όπου εκατοντάδες επαγγελματίες έκλεισαν τα καταστήματά τους και κατέβηκαν στους δρόμους. Στο Ηράκλειο, στη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, ιδιαίτερα μαζική ήταν η παρουσία των ταξιτζήδων και των δικηγόρων. Στο πλευρό των επαγγελματιών βρέθηκε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση επαγγελματιών στα Χανιά, την οποία στήριξαν τα σωματεία των επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων και επιστημόνων, μπροστά από την εφορία Χανίων.

Στην Κέρκυρα οι αυτοαπασχολούμενοι συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο, ενώ ξεχώρισε η παρουσία δικηγόρων και λογιστών. Στη συνέχεια επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πάρτε πίσω το φορολογικό έκτρωμα - Αφορολόγητο εδώ και τώρα!(2023-12-07 00:00:00.0)
Ολοι και σήμερα στους δρόμους(2023-12-06 00:00:00.0)
Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο της φοροεξόντωσης!(2023-12-05 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός ενάντια στην άγρια φορολελησία που φέρνει η κυβέρνηση(2023-11-09 00:00:00.0)
Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ(2021-07-29 00:00:00.0)
«Μαχητικά στους δρόμους»(2012-09-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ